Menu
Webshop

Bezorgen en retourneren

 

Bezorgen

De bestelling die u doet op onze webshop wordt verzonden vanuit één van onze tuincentra. Bij bestellingen van €25,- of meer berekenen we geen verzendkosten. Voor bestellingen onder de €25,- bedragen de verzendkosten €3,95. Wij streven ernaar u de bestelling zo snel mogelijk, en uiterlijk binnen 2 werkdagen (bij voldoende voorraad), uit te leveren. U ontvangt van ons in de meeste gevallen een track & trace code. Indien u niet thuis bent op moment van bezorgen wordt de bestelling op een later moment nog een keer aangeboden.
 

Retourneren

Bevalt een artikel niet zoals gedacht? U heeft het product altijd 14 dagen vrijblijvend op zicht. Als het u dan toch niet bevalt, kunt u het product onbeschadigd en in een zo oorspronkelijk mogelijke staat met het bijgevoegde retourformulier retour sturen naar de vestiging waar u het heeft gekocht. De retour verzendkosten zijn voor uw rekening. Het volledige aankoopbedrag, inclusief verzendkosten voor de heenzending, krijgt u zo snel mogelijk, maar uiterlijk binnen 14 dagen nadat u heeft laten weten van de koop af te willen zien, van ons retour. Onze webshopbestellingen worden vanuit verschillende vestigingen verzonden. Het adres van de vestiging van waaruit uw bestelling is verzonden, kunt u vinden op de retourbon. Een overzicht van onze vestigingen en hun adres kunt u vinden op onze contactpagina. Het ruilen of retourneren van internetbestellingen is ook mogelijk in de winkel. Hierbij is het noodzakelijk dat u de leveringsbon en de bijgeleverde retourbon meeneemt.

Defect of verkeerd artikel
Een defect of verkeerd artikel ontvangen? Wij verzoeken u dan zo spoedig mogelijk contact op te nemen met de vestiging van aankoop per telefoon of email (zie voor de contactgegevens uw factuur en bijgesloten retourbon) en vervolgens het artikel retour te sturen. De vestiging zal dan binnen 14 dagen na uw herroepingsmededeling zorg dragen voor het toezenden van het juiste artikel of, indien nodig, voor een retourbetaling. De kosten komen uiteraard voor rekening van Life & Garden.

Planten die binnen de bedenktermijn kunnen bederven, zijn uitgesloten van het herroepingsrecht. Deze kunt u dus niet retour sturen.

Ik wil gebruik maken van mijn herroepingsrecht, hoe werkt dat?
U heeft het recht om binnen een termijn van 14 dagen zonder opgave van redenen de overeenkomst te herroepen. De herroepingstermijn verstrijkt 14 dagen na de dag waarop u of een door u aangewezen derde, die niet de vervoerder is, het goed fysiek in bezit krijgt.

Om het herroepingsrecht uit te oefenen, dient u de Life & Garden vestiging met wie u een overeenkomst heeft gesloten via een ondubbelzinnige verklaring (bv. schriftelijk per post, fax of e-mail) op de hoogte stellen van uw beslissing de overeenkomst te herroepen. U kunt hiervoor gebruikmaken van het modelformulier voor herroeping wat u ontvangt bij uw bestelling, maar bent hiertoe niet verplicht. Om de herroepingstermijn na te leven volstaat het om uw mededeling betreffende uw uitoefening van het herroepingsrecht te verzenden voordat de herroepingstermijn is verstreken.

Gevolgen van de herroeping
Als u de overeenkomst herroept, ontvangt u alle betalingen die u tot op dat moment heeft gedaan, inclusief leveringskosten (met uitzondering van eventuele extra kosten ten gevolge van uw keuze voor een andere wijze van levering dan de door ons geboden goedkoopste standaard levering) onverwijld en in ieder geval niet later dan 14 dagen nadat wij op de hoogte zijn gesteld van uw beslissing de overeenkomst te herroepen, van ons terug. Wij betalen u terug met hetzelfde betaalmiddel als waarmee u de oorspronkelijke transactie heeft verricht, tenzij u uitdrukkelijk anderszins heeft ingestemd; in ieder geval zullen u voor zulke terugbetaling geen kosten in rekening worden gebracht. Wij mogen wachten met terugbetaling tot wij de goederen hebben teruggekregen, of u heeft aangetoond dat u de goederen heeft teruggezonden, al naar gelang welk tijdstip eerst valt.

U dient de goederen onverwijld, doch in ieder geval niet later dan 14 dagen na de dag waarop u het besluit de overeenkomst te herroepen aan ons heeft medegedeeld, aan de Life & Garden vestiging met wie u een overeenkomst heeft gesloten terug te zenden of te overhandigen. U bent op tijd als u de goederen terugstuurt voordat de termijn van 14 dagen is verstreken. De directe kosten van het terugzenden van de goederen komen voor uw rekening. U bent alleen aansprakelijk voor de waardevermindering van de goederen die het gevolg is van het gebruik van de goederen, dat verder gaat dan nodig is om de aard, de kenmerken en het werking van de goederen vast te stellen.

Uitzondering van herroeping
Planten die binnen de herroepingstermijn kunnen bederven, zijn uitgesloten van herroeping. Deze kunt u dus niet retour sturen.

Klacht of vraag?
Mocht u een klacht of vraag hebben over een bij ons aangeschaft product, aarzel dan niet en neem gerust contact op met een van onze vestigingen. Wij kunnen dan samen naar een passende oplossing zoeken. Voor meer informatie kijk bij Veelgestelde-vragen onder "Wat moet ik doen als ik een klacht heb?"

Algemene voorwaarden
Op alle met ons gesloten overeenkomsten zijn de Algemene Consumentenvoorwaarden voor het Tuincentrum van toepassing, zoals deze met de Consumentenbond zijn overeengekomen. Deze voorwaarden zijn gedeponeerd bij de Rechtbank Utrecht onder nummer 194/2007. U kunt deze voorwaarden hier digitaal vinden, tevens zijn de voorwaarden op aanvraag beschikbaar in onze winkel.

 

Welke stijl
past bij
u?
Logo Life & Garden Typisch Doe de test
Modern Klassiek Landelijk Gezellig huidige stijl: Landelijk Lees meer