Menu
Webshop

Bloesembomen

Bloesembomen bieden het hele jaar door plezier. In de zomer hebben ze een mooie bladkroon en in het najaar geven ze heerlijke vruchten. Maar ook in het voorjaar zijn ze mooi, dan sieren ze de tuin met prachtige bloesems. Daarom zijn ze ook verkozen tot tuinplant van de maand maart. Binnen de bloesembomen vallen onder andere de appelboom (Malus), perzikboom (Prunus persica) en de pruimenboom (Prunus domestica). Deze boompjes passen heel goed binnen de trend van biologisch eten en zelf kweken. Daarnaast is het vooral voor kinderen, maar ook volwassenen natuurlijk, een erg leerzame en leuke ervaring om het eigen fruit te zien groeien.

Soorten bloesembomen

De bloesembomen groeien voornamelijk in gematigde streken in Europa, Azië en Noord-Amerika. Al eeuwenlang maken ze deel uit van de Euraziatische leefomgeving en keuken. Bloesembomen komen in allerlei vormen en maten. Er zijn natuurlijk de standaard appelbomen, maar er zijn ook leivormen, halfstammen, hoogstammen en patiobomen. Zo kan er in elke tuin of op elk balkon een bloesemboom, zelfs als er weinig ruimte is. De verschillende bloesembomen hebben ook allemaal verschillende soorten. Denk bijvoorbeeld aan alle appelsoorten die in de supermarkt te koop zijn, de meeste daarvan kunnen ook in de tuin groeien. Ook zijn er bijzondere familiebomen met meerdere soorten op één stam.

Verzorging van bloesembomen

  • Standplaats: Bloesembomen houden van warmte en staan dus graag in de zon.
  • Planten: Alles over het planten van een fruitboom vind je in onze blog Hoe plant ik een fruitboom?
  • Water geven: Direct na het planten flink water geven, daarna normaal begieten.
  • Voeding: In het groeiseizoen eens per maand organisch bemesten, daarbuiten volstaat eens per seizoen.
  • Snoeien: De appel- en perzikboom snoeien in maart, direct na de winter en voor de bloei. De pruimenboom kan het beste in de late zomer worden gesnoeid, na de oogst.
  • Winter: Heeft de boom bloesem en verwacht je nachtvorst? Dek de boom dan af met vliesdoek of benevel de bloesems zodat ze tijdelijk bevriezen. Hierdoor is de kans groot dat er later toch fruit geoogst kan worden.
 

Bloesembomen kopen?

Wil je een bloesemboom kopen? Kom dan eens langs in een van onze Life & Garden winkels om er eentje uit te zoeken. Onze medewerkers helpen je graag kiezen!

Bloesemstaand1
Bloesemstaand2
Welke stijl
past bij
u?
Logo Life & Garden Typisch Doe de test
Modern Klassiek Landelijk Gezellig huidige stijl: Landelijk Lees meer