Menu
Webshop

De watervriendelijke tuin

Help deze zomer uw tuin in de strijd tegen wateroverlast!

Water is de basis van de levende tuin. Dit vraagt wél om een goede balans. De tuin mag niet te nat zijn, maar ook niet te droog. Hoe zorgt u ervoor dat de tuin niet uitdroogt en hoe zorgt u ervoor dat de planten niet verdrinken bij een wolkbreuk, of nog erger, dat het regenwater via de tuin het huis binnenstroomt net wanneer u op vakantie bent?

Het klimaat verandert. Wolkbreuken worden steeds heviger maar ook de droogteperioden duren langer. En laat de kans op deze extremen nou net in de zomermaanden, wanneer we met zijn allen graag vakantie vieren, het grootst zijn. Het extreme weer zorgt daarom voornamelijk in de zomermaanden voor flinke overlast en schade aan huizen en tuinen. Dit vraagt om (vakantie)maatregelen. Tijd om onze tuin een handje te helpen!

Vakantiemaatregelen

Het is verstandig om (vakantie)maatregelen te treffen zodat de tuin de zomermaanden goed doorstaat. Een juiste verhouding verhard en onverhard terrein, plantensoorten gebruiken die zowel tegen natte en droge voeten kunnen, het opvangen van overtollig regenwater in vijvers of regentonnen en het hergebruiken van het gratis regenwater voor besproeiing van de tuin in de extreem droge perioden zijn enkele simpele voorbeelden om de tuin te helpen overleven. Of wat dacht u van een druppelirrigatiesysteem? Zo krijgt de tuin voldoende water ook wanneer u zelf weg bent. Niet alleen handig, groene watervriendelijke tuinen zorgen er ook voor dat de hitte een stuk beter uit te houden is!

Campagne

Daarom voert Tuinbranche Nederland, in samenwerking met Amsterdam Rainproof en tuincentra door heel Nederland, de campagne ‘Natuurlijk! De watervriendelijke tuin’. Tijdens de maand juli staat de watervriendelijke tuin centraal om vervelende verrassingen bij terugkomst van de vakantie te voorkomen.

Maak_je_tuin_watervriendelijk
Logo_watervriendelijke_tuin
Welke stijl
past bij
u?
Logo Life & Garden Typisch Doe de test
Modern Klassiek Landelijk Gezellig huidige stijl: Landelijk Lees meer