Menu
Webshop

Vissen in de vijver

Zonder vis is een vijver niet compleet. Het is prachtig om vissen rustig in het water te zien zwemmen of in schooltjes net boven of onder het wateroppervlak op insecten te zien jagen.

Let bij de aanschaf van vijvervissen op de volgende kenmerken: 

  • De vissen moeten rustig zwemmen en geen vreemd gedrag vertonen
  • Vissen die zich ergens tegenaan schuren, hebben last van parasieten
  • De vissen mogen geen zichtbare beschadigingen vertonen. Er mogen geen schubben ontbreken
  • De vissen moeten met normaal uitstaande vinnen zwemmen. Houden ze hun vinnen tegen het lijf geknepen, dan is er iets mis

 

Het vervoer van uw vijvervissen

Vervoer vissen in een stevige plastic zak. Er moet voldoende water in zitten en verder veel lucht. Op warme, zomerse dagen is het belangrijk om zo snel mogelijk naar huis te gaan en de vis niet te lang in zijn verpakking te laten.

De vissen in uw vijver zetten

Wacht bij een nieuwe vijver enkele weken met het uitzetten van vis. De vijver heeft eerst wat tijd nodig om een evenwicht op te bouwen. Het kan gebeuren dat de vijver in het begin wat troebel wordt of verkleurt. Als het water weer helder is geworden, is het evenwicht bereikt en kunnen de vissen in uw vijver geplaatst worden.

Gooi de vissen niet zomaar in het water. Vissen houden namelijk niet van grote temperatuurwisselingen. Laat daarom de gesloten zak met vis en al eerst een kwartier op het water drijven. Maak dan de zak open en doe er wat vijverwater bij. Na een tijdje kunt u de vissen de vrijheid geven.

Soorten vijvervissen

Oppervlaktezwemmers zijn ideale vijvervissen, doordat ze zich veel laten zien. Ze zwemmen meestal in schooltjes en jagen op insecten. Sommige soorten, zoals goud- en zilverwinden zijn zelfs goede muggenvangers.

Het houden van koi karpers vraagt om extra aandacht. Deze prachtige vissen moeten in vijvers worden gehouden met weinig beplanting en speciale filterinstallaties.

Vissen voeren

Voer vissen met mate en niet bij lage temperaturen. Met een speciale voederring kunt u de eetplaats van uw vissen bepalen, waardoor gecontroleerd voeren mogelijk wordt.

Bij problemen met uw vijvervissen of al uw andere vragen kunt u bij Life & Garden in Doetinchem, Etten-Leur, Hulst, Oostburg, Opende, Renesse & Zuid-Scharwoude terecht voor advies en vijverproducten.

Welke stijl
past bij
u?
Logo Life & Garden Typisch Doe de test
Modern Klassiek Landelijk Gezellig huidige stijl: Gezellig Lees meer