Menu
Webshop

Hebe Addenda en andere soorten

Tuinplant van de maand augustus

De Hebe (Addenda), ook wel struikveronica genoemd, is een groenblijvende struik die tot ver in het najaar prachtig bloeit. Vlinders en bijen zijn dol op Hebe, vanwege haar nectarrijke bloempluimen. De Hebe blijft lang bloeien en is daardoor ook in het najaar een kleurrijke blikvanger op het terras in een mooie pot of als sierstuk in de tuin of border. De Hebe is er in vele soorten, maten en kleuren, dus er is er altijd wel één die bij u en uw tuin past!

Najaarsbloeier voor border of terras

Naast dat de Hebe er tijdens haar bloeiperiode aantrekkelijk uitziet, is de plant ook erg handig in borders met vele regenbuien. De struik kan namelijk gemakkelijk veel water opslurpen. Daarnaast is de struikveronica ook geschikt om in tuinen en balkons te plaatsen aan de kust, de plant kan de zilte lucht namelijk goed verdragen. 

Verzorging Hebe

 De Hebe (Addenda) vraagt weinig verzorging. Met de volgende tips blijft ze in optimale conditie.

  • Standplaats: Hebe houdt van een plek in direct zonlicht of halfschaduw.
  • Water geven: Hoe warmer het is, des te meer water de Hebe nodig heeft. Geef gerust 2 tot 3 keer per week water als het warm is.
  • Bloemen:Als je de uitgebloeide bloemen weghaalt, zal de Hebe rijkelijk blijven bloeien tot de eerste vorst. Hierdoor kan ze namelijk al haar energie in he vormen van nieuwe bloemen steken.

 

Soorten Hebe

Het blad van de Hebe kan variëren tussen lichtgrijs en donker- of lichtgroen. In de winter en lente kunnen sommige soorten zelfs paarsrood blad krijgen. Sommige soorten Hebe blijven het hele jaar door groen en kunnen vorst verdragen tot -5 C˚. Toch is het wel verstandig om de plant in de winter goed in te pakken, zeker als het een kuipplant is.

Hebe Ochracea ‘James Stirling’

De Hebe Ochracea ‘James Stirling’ is een kleinere struik dan haar andere soortgenoten en kan uiteindelijk 30 centimeter hoog worden. Met haar schubvormige bronskleurige blaadjes heeft ze wat weg van een kleine Conifeer en is het in de winter echte blikvanger in de tuin. In het najaar siert de plant je tuin met kleine witte pluimen.

Hebe ‘Emerald Gem’ syn. Green Globe

De Hebe ‘Emerald Gem’ syn. Green Globe is een bolvormige struik met een hoogte van 30 centimeter. De bladeren hebben een mooie felle kleur groen wat goed te combineren is met andere planten in een border of in een pot. In de maanden juni en juli komen er fijne witte pluimen tevoorschijn wat voor een magisch gezicht zorgt.

Hebe ‘Autumn Glory’

De Hebe ‘Autumn Glory’ heeft prachtig dik glanzend blad en roestbruine stengels wat een prachtige verschijning in de tuin is. De plant wordt zo’n 50 cm hoog en bloeit van september t/m oktober prachtige dieppaarse bloemen. Ook in de winter blijft de ‘Autumn Glory’ een plaatje om te zien doordat ze vorst kan verdragen en haar blad behoudt. Laat de Hebe ‘Autumn Glory’ goed tot zijn recht komen en plaats de plant in een border of in een pot en geniet!

Hebe Pinguifolia

De Hebe ‘Pinguifolia’ valt met z’n blauwgrijze bladkleur met een fijn geel randje echt op. De plant blijft laag en bloeit in de zomer met witte aarvormige bloemetjes. Onder de Hebe is dit het meest winterharde soort en is goed toe te passen in een border, rotstuin of in een pot.

Hebe buxifolia

De Hebe ‘buxifolia’ heeft mooie felgroene bladeren met een klein geel randje en wordt niet groter dan 50 cm. Doordat de plant bolvormig groeit heeft het wat weg van een Buxus en komt het ook goed tot zijn recht in een border of in een pot. Deze Struikveronica bloeit van mei tot en met juni fijne lichtblauwe bloemen waar ze de show mee steelt.

Hebe Donna

De Hebe “Donna” is een goed vertakkende struik met pluimen van 5 tot 7 cm. Met haar vele bloemetjes fleurt ze je terras op en laat ze je extra genieten van de prachtige (na)zomeravonden. De Hebe Donna doet het goed in een pot op terras of balkon, maar ook in de volle grond komt zij schitterend tot haar recht.

Hebe Classica

De Hebe “Classica” kenmerkt zich door haar bonte blad en is verkrijgbaar met blauwe en roze pluimen. Er is dus volop keuze in bloemkleur, pluimgrootte en bladkleur. De bontkleurige bladeren geven samen met de rijke bloei lang sierwaarde aan je tuin of terras.

Hebe Petita

De Hebe “Petita” heeft van nature een mooie compacte vorm en bloeit rijk. Ze is ontstaan vanuit de gedachte dat groter niet altijd beter is. De Hebe “Petita” is uitermate geschikt voor in een kleinere pot (10,5 en 12 centimeter) en ideaal voor op tafel en in arrangementen.

Hebe Granda

De Hebe “Granda” is een authentieke plant met grote pluimen van 10 cm of langer. Deze grote blikvanger heeft een lange en rijke bloei. De Hebe Granda is op het moment allen in het blauw verkrijgbaar, maar zal in de nabije toekomst ook in roze en wit beschikbaar komen. Deze plant is ideaal voor terras, patio en tuinkamer en komt vooral solitair goed tot zijn recht.

 Bij Life & Garden vindt u de Hebe in vele soorten en geven we u graag advies.

 

 

Welke stijl
past bij
u?
Logo Life & Garden Typisch Doe de test
Modern Klassiek Landelijk Gezellig huidige stijl: Landelijk Lees meer