Menu
Webshop

Kamperfoelie

Tuinplant van de maand juni

De Kamperfoelie, ook wel Lonicera genoemd, is een zeer populaire tuinplant. Met haar botanische, natuurlijke uitstraling en weelderige bloei weet ze menig hart sneller te laten kloppen. Daarnaast kan ze zowel in grote- als in kleine tuinen staan. Ze groeit namelijk de hoogte in en neemt zo weinig ruimte in. Langs een pergola, schutting of regenpijp komt de Kamperfoelie goed tot haar recht. Geniet in de avond van de heerlijke geuren die de tuinplant verspreidt en de vlinders en bijen die hierop afkomen.

Soorten Kamperfoelie

In de natuur groeit de Kamperfoelie voornamelijk op het noordelijk halfrond. Er zijn 180 soorten bekend waarvan er wel 100 soorten voorkomen in China. Bij een tuincentrum bij jou in de buurt zijn er ook vele varianten verkrijgbaar. Gelukkig maar, want de Kamperfoelie is een plaatje om te zien. De bloemen zijn veelal in de kleuren rozerood en geelwit verkrijgbaar. Wil je liever een andere kleur? Andere tinten zoals paarsgeel en roodoranje komen ook voor. Nadat deze bloemen zijn uitgebloeid komen er blauwe, zwarte of rode bessen in de plant. Daarnaast is de Kamperfoelie ook verkrijgbaar in klimmende, bladverliezende en groenblijvende soorten. Keuze genoeg dus! Let er wel op dat de variant het beste past bij de standplaats die je voor ogen hebt. Afhankelijk van het soort kan de Kamperfoelie tussen de één en vier meter hoog worden. De bloeitijd is van juni tot eind september, begin oktober.

Verzorging van Kamperfoelie

  • Standplaats: De Kamperfoelie staat het liefst op een plek in de volle zon. Hoe meer zon de plant krijgt hoe meer bloemen ze aanmaakt. Het liefst staat ze met haar wortels op een koele plek. Zorg er wel voor dat de Kamperfoelie ruimte heeft om te groeien. Ze kan namelijk makkelijk om andere planten heen slingeren.
  • Water geven: De grond mag best wat vochtig zijn. Door stenen rondom de stam te plaatsen blijft de grond vochtig en blijven de wortels koel. Ook kunnen bodembedekkers een uitkomst zijn.
  • Voeding: Door de kamperfoelie in de maanden maart tot en met mei maandelijks gedroogde koemest te geven, wordt de bloei op gang gehouden.
  • Snoeien: Het is niet nodig om de Kamperfoelie te snoeien maar het mag wel. De tuinplant zal na het snoeien de volgende bloeiperiode gewoon weer uitlopen.

 

Kamperfoelie kopen?

Wil je een Kamperfoelie kopen? Kom dan eens langs in een van onze Life & Garden winkels om er eentje uit te zoeken. Onze medewerkers helpen je graag met een geschikte variant uitkiezen.

T6_kamperfoelie_1amed
T6_kamperfoelie_3.med_
Welke stijl
past bij
u?
Logo Life & Garden Typisch Doe de test
Modern Klassiek Landelijk Gezellig huidige stijl: Landelijk Lees meer