Menu
Webshop

Bijen in de tuin

Bijen zijn nuttige beestjes die helpen bij de bestuiving van bloemen en planten. Iedereen die de film Bee Movie heeft gezien weet hoe belangrijk deze beestjes zijn voor onze tuinen. Uit onderzoek is echter gebleken dat de bijenpopulatie wat hulp kan gebruiken. Hier geven wij een paar handige tips hoe jij de bijen kan helpen.

Bloemen

Bijen houden van bloemen, dat is één ding wat zeker is. Plant zoveel mogelijk bloemen, dit vrolijkt niet alleen de tuin op, maar ook de bijen worden hier vrolijk van. Probeer zoveel mogelijk inheemse bloemen te planten. Hier zijn de bijen aan gewend en hier zullen ze dan ook op af komen.

Moestuin

Als je een moestuin hebt kun je de bijen mee laten genieten door bijvoorbeeld een paar uien of wortelen niet te oogsten, maar gewoon tot bloem te laten komen. Daar worden bijen heel gelukkig van. 

Houtstapel

Dood hout kan echt een bloeiplaats van leven zijn. Verschillende bijensoorten, maar ook kevers en goudwespen krioelen hier graag in rond. Een stapeltje hout in de tuin zal dus echt een aanwinst zijn voor de biodiversiteit.

Bloembollen

Bloembollen bloeien in allerlei leuke kleuren tussen eind februari en begin april. Plant ze in het gazon en maai niet in die periode. Zo komen er allerlei leuke bloemetjes en daar worden de bijen blij van.

Kruidentuintjes

Bijen houden van de heerlijke geurtjes van een kruidentuin. In een kruidentuin zal het dan ook gonzen van de bijen. Vooral bij de lavendel zal het heel druk zijn. 

Nestkast

Een nestkast biedt verschillende bijensoorten een veilige plek om te nesten. Een nestkast is eenvoudig zelf te maken door gaatjes te boren in houtblokken en riet- en bamboestengels te verzamelen. Ze zijn ook kant-en-klaar te koop. Hang een nestkast op een zonnige, beschutte plek.

Pesticiden

Pesticiden zijn een no-go voor bijen. Het is erg schadelijk voor ze en het gebruik van pesticiden zal dus eerder bijen wegjagen dan aantrekken. Zorg er dus voor dat je een veilig alternatief voor pesticiden gebruikt.

Kobee24
Kobee8
Kobee
Welke stijl
past bij
u?
Logo Life & Garden Typisch Doe de test
Modern Klassiek Landelijk Gezellig huidige stijl: Landelijk Lees meer