Menu
Webshop

Kerst met een huisdier

Het is weer zover, de kerstdecoraties mogen weer geplaatst worden! Heerlijke etentjes, gezellig samen met vrienden of familie, staan weer voor de boeg. Hier mag natuurlijk de kerstdecoratie niet bij ontbreken, maar wat als je nou net een kleine viervoeter hebt aangeschaft? Erg leuk en gezellig, maar wat minder leuk voor je waardevolle kerstspullen. Hoe kan je je huis nou zo inrichten dat de kerstdecoratie geen schade oploopt? Hieronder hebben wij diverse tips benoemd om toch kerstdecoraties in huis te plaatsen als je een huisdier hebt.

Uw huisdier laten wennen aan de kerstboom

Rond de feestdagen is het een mooie traditionele bezigheid om de kerstboom op te tuigen. Welke kleur gaat de boom dit jaar worden en hoe zal het eruit komen te zien? Al die lampjes, het blijft een mooi gezicht. Als je de kerstboom de eerste dagen kaal in huis plaatst, dan kan je huisdier hieraan wennen. Tegen de tijd dat je de boom op wilt tuigen wordt er waarschijnlijk niet eens meer naar omgekeken. Ook kan het helpen om de boom op te tuigen als je huisdier niet in de buurt is. Op deze manier vallen de bewegende decoraties niet op.

Kunstkerstboom

Een echte boom blijft altijd heerlijk ruiken en geeft vaak al meteen het echte kerstgevoel. Helaas kan het gebeuren dat uitgevallen naalden, die giftig zijn, opgegeten worden door uw huisdier. Om dit te voorkomen kunt u voor een kunstkerstboom kiezen. Mocht u nou toch voor een echte kerstboom willen gaan, dan kunt u voorzorg nemen door de pot van de stam af te dekken en de kerstboom in te spuiten met een werende spray.

Kerstboom hoog plaatsen

Het is voor uw huisdier natuurlijk erg interessant als al die kerstdecoraties op ooghoogte zijn geplaatst. Ook kunnen door enthousiasme gemakkelijk de kerstdecoraties omvergeslagen worden door de staart. Door uw kerstboom hoger te plaatsen kan uw huisdier hier moeilijker bij. Ook kunt u uw kerstboom bevestigen aan de muur, als uw kat er dan in wilt springen dan kan uw boom tenminste nog tegen een stootje. Verder is het een optie om uw boom aan het plafond te bevestigen, dit is niet alleen erg hip, maar de boom is dan ook nog eens onbereikbaar voor uw huisdier.

Plastic of houten kerstballen

Glazen kerstballen glimmen mooi en zijn natuurlijk erg interessant voor uw huisdier. Mocht een glazen kerstbal stukvallen dan kunnen de glasscherven erg gevaarlijk zijn voor de poten van uw huisdier. Door te kiezen voor plastic kerstballen en/of houten decoraties kunnen deze gevaren vermeden worden. Ook kunt u kijken naar matte kerstballen, deze zijn ook al minder interessant.

Verlichtingssnoeren

De snoeren van de verlichting zijn natuurlijk verleidelijk om mee te spelen, helemaal als het glimmende kaartje er nog aan zit. Door een kunstkerstboom aan te schaffen waar de verlichting al in bevestigd zit kan dit probleem voorkomen worden. De snoeren van de kerstverlichting kunnen ook weggewerkt worden door middel van gootjes.

Kerstboomvervanger

Tegenwoordig zijn er erg veel kerstboomvervangers en wat zijn ze leuk! De kerstboomladder hiernaast is bijvoorbeeld een erg mooie vervanger voor de kerstboom. Ook kan je zelf een houten kerstboom in elkaar knutselen of een guirlande boven de openhaard of boven of op een tafel plaatsen. Ook een kerstkrans aan de muur of aan de deur staat heel sfeervol! Zo zijn er eindeloos veel variaties. Kijk voor meer inspiratie op ons Pinterest bord of kom langs in de winkel.

Kerstboommeteenkat
Kerstboom_op_stoel
Kerstboomvervanger
Welke stijl
past bij
u?
Logo Life & Garden Typisch Doe de test
Modern Klassiek Landelijk Gezellig huidige stijl: Landelijk Lees meer