Menu
Webshop

Dendrobium

De Dendrobium is een kamerplant die een fraaie volle indruk heeft. Dit heeft de plant te danken aan haar stevige stammetje met schubben en bladeren die een mooie kaars vol gevormde bloemen lijkt. Mede daardoor biedt deze kamerplant echt waar voor zijn geld.

De Dendrobium is eigenlijk een orchidee. Ze komt uit dezelfde familie als de Phalaenopsis, Cambria en Cymbidium. Al deze orchideeën hebben 1 ding gemeen. Ze hebben allemaal dezelfde typische opbouw van de bloem met ongeveer vijf kelk- en kroonbladeren, een fraaie lip een stempelkapje.

Van origine groeit deze kamerplant vaak als epifytische orchidee op rotsen, stenen of in bomen, zonder hier voeding van te krijgen. De wortels halen dat namelijk uit de lucht. Als je de plant in een pot zet, zet ‘m dan in een goed gedraineerde, luchtige grond of schors.

Herkomst

De Dendrobium is een populaire plant uit de orchidee familie. Deze plant komt in 1200 soorten voor in de natuur! Ze groeien van origine in het verre oosten zoals Japan, de Himalaya’s, Australië en Nieuw-Zeeland. 

Verzorgingstips

Je wilt natuurlijk zo lang mogelijk van deze prachtige plant genieten. Daarom geven we je graag wat verzorgingstips mee!

  • De Dendrobium gedijt het best bij een kamertemperatuur van 18-25 ºC.
  • Zet de kamerplant op een lichte standplaats. Tijdens de wintermaanden kan ie wel direct zonlicht verdragen. Vanaf april mag dit niet meer, dan is de zon te fel.
  • De plant heeft niet veel water nodig. Eens per week is genoeg, maar laat ‘m ook zeker niet verdrogen.
  • Nadat de Dendrobium heeft gebloeid, heeft de plant 6-8 weken rust nodig. Hij heeft dan minder water nodig en kan ook goed in een kamer waar het 15 ºC
  • Zet de plant nooit in de buurt van ethyleenbronnen als groenten en fruit. Hierdoor zal de plant zijn knoppen laten vallen, komen de knoppen niet open of veroudert de plant sneller.
3_dendrobium_2020_1b_med
3_dendrobium_2020_5_med
Welke stijl
past bij
u?
Logo Life & Garden Typisch Doe de test
Modern Klassiek Landelijk Gezellig huidige stijl: Landelijk Lees meer