Menu
Webshop

Aloë

De Aloë is een sterke plant met luchtzuiverende eigenschappen. Deze dinosaurus onder de woonplanten is weer helemaal hip door zijn stoere uitstraling. In de zomer kan de Aloë ook naar buiten, waar hij de tuin een mediterrane en rustgevende sfeer geeft.

Soorten Aloë

De Aloë is een familie van bloeiende vetplanten met meer dan 400 soorten. De bekendste is de Aloë Vera, die bekend staat om haar geneeskrachtige eigenschappen. Wat alle soorten gemeen hebben, zijn de grote, dikke vlezige bladeren. Deze bladeren zijn doorgaans vrij puntig en zijn opgebouwd volgens de gulden snede, waardoor de bladeren altijd perfect verdeeld zijn in rozetvorm. Aloë is een karakteristieke woonplant die perfect past bij de moderne woonstijl met veel groen en natuurlijke materialen.   

In het Sanskriet betekent Aloë godin, maar de naam is waarschijnlijk afgeleid van het Arabische woord ‘alloeh’ dat bitter betekent, naar de smaak van het sap.

Verzorging Aloë

  • Standplaats: De Aloë staat het liefst in de volle zon.
  • Water geven: Een keer in de twee weken water is genoeg voor de Aloë. Zorg ervoor dat je niet teveel geeft, want de plant kan niet tegen natte voeten.
  • Tip: Aloë groeit erg hard, waardoor hij het liefst elke twee jaar een grotere pot wilt hebben.
 

Stylingtips Aloë

  • De Aloë past heel goed in een minituintje.
  • Ook op een groot houten tableau is de Aloë leuk te combineren met gedroogde en versteende natuurproducten.
  • Met de Aloë kan je een heerlijke groene oase in huis creëren door de plant te combineren met cactussen, grote groene kamerplanten en natuurlijke materialen.
  • Ook buiten kan de Aloë zorgen voor een mediterrane sfeer. Haal hem in de winter wel naar binnen, want de Aloë houdt niet van kou.
  • Doordat de plant ’s nachts zuurstof afgeeft en koolstofdioxide absorbeert, is de Aloë ook een perfecte plant voor op de slaapkamer.
 

Bij Life & Garden verkopen we Aloë’s in diverse soorten. U bent van harte welkom om het aanbod te komen bekijken.

Aloe_soorten_in_pot
Aloe_veel_verschillende_soorten
Welke stijl
past bij
u?
Logo Life & Garden Typisch Doe de test
Modern Klassiek Landelijk Gezellig huidige stijl: Landelijk Lees meer