Menu
Webshop

Amaryllis

De Amaryllis is een stijlvolle toevoeging aan je interieur. Uit de bol van de Amaryllis komt een holle, statige stengel met grote knoppen. Als deze knoppen zich openen, ontstaan er prachtige volumineuze kelken met fluweelachtige bloemblaadjes. De bloemen van de Amaryllis zijn heel spectaculair en kunnen tot wel 20 cm breed worden.

Amaryllis soorten

De Amaryllis (Hippeastrum) is er in diverse soorten. Zo heb je Amaryllissen met een enkele of met een dubbele bloem. Ook is er een mini en een reuzenvariant en heb je een soort met trompetvormige bloemen. De Amaryllis is meestal rood of wit, maar er zijn ook zalmkleurige, roze en zelfs groene varianten. Door verschillende soorten bij elkaar te zetten, kun je een mooie, kleurige hoek creëren. Wist u dat? De wetenschappelijke naam van de Amaryllis, Hippeastrum, komt uit het Grieks en betekent ‘ridderster’. Dit verwijst natuurlijk naar de stervormige bladeren van de Amaryllis bloemen.

Verzorging Amaryllis

  • Standplaats: De Amaryllis staat graag licht, maar niet in de volle zon.
  • Water geven: De Amaryllis heeft pas water nodig als de stengel 10-15 cm hoog is. Geef dan regelmatig water, maar zorg dat de pot niet te nat wordt. Er zijn ook soorten die helemaal geen water nodig hebben, zoals de Amaryllisbollen die in kaarsvet gedoopt zijn.
  • Voeding: Alle voedingstoffen die de Amaryllis nodig heeft, zitten in de bol. Het is dus niet nodig om extra voeding te geven.
 

Kom langs in een van onze Life & Garden winkels om alle Amaryllis soorten te bekijken.

Amaryllisbol
Amaryllissteel
Welke stijl
past bij
u?
Logo Life & Garden Typisch Doe de test
Modern Klassiek Landelijk Gezellig huidige stijl: Landelijk Lees meer