Menu
Webshop

Anthurium

De Anthurium heeft zich al helemaal gevestigd in de Nederlandse interieurs. Het is dan ook een van de populairste kamerplanten. De Anthurium is mooi om te zien, makkelijk te onderhouden en in veel populaire kleuren te krijgen. In de wintermaanden passen vooral de rode en witte anthuriums goed binnen de feestelijke interieurs. Leuk om te weten: de gekleurde bladeren zijn niet de bloemen van de anthurium, dit zijn namelijk de schutbladen. De echte bloemetjes zijn erg klein en bevinden zich op de kolf.

Soorten Anthurium

Oorspronkelijk komt de Anthurium uit warme tropische regenwouden in Centraal- en Zuid-Amerika. Daar leven ze op de takken van grote bomen. Dit houdt in dat ze weinig voeding en direct zonlicht krijgen. Ook is het daar altijd lekker warm en vochtig. Anthuriums houden dus van warmte en hebben weinig verzorging nodig. Ze zijn er in veel prachtige kleuren en er zijn zelfs tweekleurige planten en planten met gespikkelde ‘bloemen’. Grofweg kunnen we Anthuriums onderverdelen in twee soorten: de Flamingoplant en de Lakanthurium. De Flamingoplant (Anthurium Scherzerianum) is de meest bekende Anthuriumsoort en is verkrijgbaar in opvallende felle kleuren, waaronder felroze. De Lakanthurium (Anthurium Andreanum) lijkt erg op de Flamingoplant, maar heeft een haast lakachtige glans. Een ander verschil is dat de Lakanthurium dikke schutbladeren heeft, terwijl die van de Flamingoplant dun en gekruld zijn

Verzorging Anthurium

  • Standplaats: De Anthurium houdt van warme omgevingen en staat het liefst tussen de 18° en de 22°C. Zorg er dus voor dat deze plant op een warme plek komt te staan. Daarnaast houdt de Anthurium van licht, maar absoluut niet van direct zonlicht. Daar krijgt de plant uiteindelijk vlekken van.
  • Water geven: De potkluit mag niet uitdrogen, maar mag ook niet te nat zijn. Geef de plant eenmaal per week een scheutje water en wacht met opnieuw water geven totdat de grond wat begint te drogen. Daarnaast is het belangrijk om de plant regelmatig te besproeien. De Anturium is namelijk een hoge luchtvochtigheid gewend.
  • Voeding: Door eens per 3 weken plantenvoeding te geven, zal de Anthurium langer en rijker bloeien.
  • Bloemen verwijderen: Als de bloemen van de Anthurium uitgebloeid zijn, kun je deze verwijderen.

 

In onze Life & Garden winkels kun je het assortiment Anthuriums bekijken en geven we je graag persoonlijk advies

W12._anthurium.10
W12._anthurium_2018.7_kleiner
W12._anthurium.9
Welke stijl
past bij
u?
Logo Life & Garden Typisch Doe de test
Modern Klassiek Landelijk Gezellig huidige stijl: Landelijk Lees meer