Menu
Webshop

Cactus

Deze makkelijke woonplant is zo goed als onderhoudsvrij en gaat heel lang mee. De aparte uitstraling past goed bij mensen die houden van bijzonder design, maar cactussen zijn er in zoveel verschillende soorten dat ze in elk interieur wel passen. 

Over de cactus

Cactussen komen uitsluitend voor in een groot verspreidingsgebied in Noord- en Zuid-Amerika, met een sterke concentratie in Mexico. De planten groeien vooral in droge woestijnachtige streken en zijn dan ook helemaal aangepast aan extreem droge omstandigheden. De naam is afkomstig van het Griekse woord ‘kaktos’ wat ‘gestekelde plant’ betekent. De cactus is een vetplant (Succulent) en heeft het vermogen om vocht op te slaan in zijn dikke, vlezige stam en stengels. Het assortiment cactussen is enorm en varieert van minuscuul kleine strakke vormen tot grillige immense zuilen en van zachte grijze haren tot grote scherpe doorns.

Stylingtips voor cactussen

  • Eén cactus is geen cactus: de planten prikkelen de verbeelding het meest als verschillende soorten samen worden neergezet. Door contrasterende kleuren en vormen te combineren vallen de karakteristieke eigenschappen van de cactussen extra goed op.
  • Plant voor elk interieur: door cactussen te combineren met potten en sfeerartikelen die passen bij uw interieur, zal de plant zowel in een klassiek als modern interieur niet misstaan.
  • Terrarium: vooral de kleinere cactussen zijn uitermate geschikt om een terrarium van te maken. Combineer verschillende soorten in een glazen bol of stolp om een exotische sfeer te creëren. Ook leuk om cadeau te geven!

Verzorging van cactussen

Cactussen zijn heel eenvoudig te verzorgen, maar alleen als je ze goed verzorgt, zullen ze ieder jaar goed bloeien.

  • Water geven: te veel water is nooit goed. Het is het best om de grond helemaal uit te laten drogen en dan pas opnieuw water te geven. In de zomer heeft de cactus wat meer water nodig dan in de winter.
  • Standplaats: in de zomer staat de cactus graag warm en zonnig en kun je ze ook buiten op het terras of balkon zetten. In de winter heeft de cactus een rustperiode en staat hij graag wat koeler.
  • Grond: indien de plant overgepot moet worden, is het aan te raden om een arme grondsoort te gebruiken. Ook bestaat er speciale cactusgrond.
  • Veiligheid: omdat de stekels van sommige cactussoorten erg pijnlijk kunnen zijn, raden we aan om de planten op een veilige plaats te zetten waar kinderen en huisdieren niet bij kunnen.

 

Life & Garden heeft een groot assortiment cactussen in de winkels.

Cactussen_zijn_heel_eenvoudig_te_verzorgen.
Cactussen_zijn_er_in_veel_verschillende_soorten.
Welke stijl
past bij
u?
Logo Life & Garden Typisch Doe de test
Modern Klassiek Landelijk Gezellig huidige stijl: Landelijk Lees meer