Menu
Webshop

Calla

Woonplant van de maand juni

De Calla is met haar trechtervormige schutblad een echte verschijning in huis of tuin. Ze komt uit dezelfde familie als de Anthurium en de Spathiphyllum. Niet zo gek aangezien de planten wel wat van elkaar weghebben. De kelken zijn eigenlijk niet de kleurige trechtervormige bloemen van de plant. Deze zijn namelijk veel kleiner en minder opvallend. De echte bloemen kun je vinden op het bovenste deel van de stengel.

Oorsprong

Van oorsprong komen aronskelkachtigen uit Zuid-Afrika tot noordelijk naar Malawi. Ze hebben een voorliefde voor moerassen en verankeren zich stevig in oevers. Ze groeien vaak op plaatsen waar de afvoer van het regenater wordt belemmerd. Deze vochtige gebieden worden snel gevolgd door droogte wat de Calla ook goed kan weerstaan. De Calla krijgt ook wel eens de bijnaam Arium. 

Soorten

De plant is verkrijgbaar in het voorjaar en in de zomermaanden. Het assortiment Calla is verkrijgbaar in vele kleuren en bladtekeningen. De kleuren roze en geel komen het meest voor maar ze is tot en met de maand september in diverse kleuren verkrijgbaar. Ook is de plant in groot- en kleinbloemige soorten verkrijgbaar. Ze kan zowel in huis als in de tuin geplaatst worden en is lang houdbaar. 

Verzorging

  • Standplaats: Als je de plant in huis op een koele en lichte plek plaatst, zal je lang van haar bloeitijd kunnen genieten. De bloeitijd kan verschillen tussen de 2 tot 12 weken. In de tuin stelt ze weinig eisen. Zowel in de schaduw als op een zonnige plaats doet de Calla het goed. Let er wel op dat de temperatuur minimaal tussen de 5 en 8 °C blijft. Buiten kan de plant een langere bloeitijd hebben, vooral als de temperatuur laag is.
  • Verzorging: Geef regelmatig kleine scheutjes water en zorg ervoor dat de grond nooit uitdroogt. Om de bloei te stimuleren is het belangrijk om in het voorjaar en de zomer eens per twee weken een scheutje plantenvoeding te geven. Lees hiervoor de bijsluiter op de verpakking. Wil je de kamerplant volgend jaar graag weer gebruiken? Houdt de plant dan in de winterperiode droog. Het blad zal dan afsterven waardoor je alleen de knol overhoudt. Deze kun je in het voorjaar weer hergebruiken.
6_calla2020_10_med_0
6_calla2020_2_med
6_calla2020_1a_2_med
Welke stijl
past bij
u?
Logo Life & Garden Typisch Doe de test
Modern Klassiek Landelijk Gezellig huidige stijl: Landelijk Lees meer