Menu
Webshop

Celosia 

Als je de Celosia ziet staan ben je gelijk betoverd door haar prachtige bloemen. Deze zien er namelijk uniek uit door de kleurrijke hanenkammen. Hanenkam is dan ook de Nederlandse naam van de Celosia. De plant is verkrijgbaar in vele varianten en kleuren, wat het ook leuk maakt om haar te combineren met andere planten. De Celosia heeft een bloeitijd van meerdere maanden en geeft een kruidige geur af.

Oorsprong

De Celosia groeide oorspronkelijk in de tropen in Oost-Afrika, Zuid-Amerika en Zuidoost-Azië. Van daaruit heeft de Celosia zich verspreid naar vele andere tropische gebieden. De familie van deze kamerplant is erg groot waar ook types zoals de Atriplex en de Amaranthus bij horen. Doordat deze kamerplant symbool staat voor stoutmoedigheid is ze ideaal om aan iemand te geven die je moed wilt toewensen in spannende tijden.

Soorten Celosia

Deze prachtige kamerplant is in veel verschillende varianten en kleuren verkrijgbaar. Zo komt ze voor met een sprookjesachtige kam, vlammende toortsen of met smalle staarten. Zo heeft de Celosia Plumosa felle pluimen in de kleuren geel roze en rood en de Celosia Caracas meer een dieppaarse hanenkam. De kamerplant is dan ook verdeeld in drie verschillende groepen, namelijk de Celosia Plumosa (pluimhanekam), Celosia Cristata (hanenkam) en de Celosia Spicata (staartvormige, kleine bloemen). De plant is in veel tinten verkrijgbaar en er zijn zelfs tweekleurige varianten. Een van de bijzonderste kleuren is de Celosia Vintage. 

Celosia Stylingtips

Doordat de Celosia een opvallende plant is kan ze prima worden gecombineerd met verschillende potten. Zo komt ze goed uit in trendy fel gekleurde potten, maar ook in potten met drukke prints of juist een rustige betonkleurige pot komt ze goed in uit. Combineer haar met rustige planten, zoals een vetplant of een pannenkoeken plant. Zo blijft ze de show stelen in huis.

Verzorging Celosia

  • Standplaats: De beste standplaats voor de Celosia is op een lichte en koele plek. Zo staat ze het langst in bloei. Plaats haar niet in de buurt van een fruitschaal, hierdoor kunnen de bloemen sneller verouderen. In de zomermaanden kan ze prima buiten staan en kan ze zelfs als eenjarige tuinplant worden gebruikt. Als je de Celosia wilt overwinteren is het belangrijk om haar met koudere temperaturen binnen te plaatsen.
  • Verzorging: De Celosia kan best wat water verdampen. Zorg ervoor dat de kluit nooit uitdroogt. Dit kun je voelen door de aarde zachtjes in te drukken. In de zomer zal ze meer water verbruiken dan in de winter. Als het blad slap gaat hangen is het belangrijk om haar een scheutje water te geven.
  • Voeding: Je kunt lang van de kamerplant genieten als je de uitgebloeide bloemen snoeit en in het voorjaar en in de winter de Celosia een scheutje plantenvoeding geeft. Lees voor gebruik de bijsluiter van de verpakking.
7.celosia_2020_1b.med_
7.celosia_2020_5.med_
7.celosia_2020_3c.med__0
Welke stijl
past bij
u?
Logo Life & Garden Typisch Doe de test
Modern Klassiek Landelijk Gezellig huidige stijl: Landelijk Lees meer