Menu
Webshop

Cyclaam

De Cyclaam is een sterke plant met vrolijke kleuren die je hele interieur opfleuren. De groene, hartvormige bladeren groeien in een rozet en hebben vaak een mooie zilvergrijze of lichtgroene tekening. Maar de echte blikvangers zijn de waanzinnige bloemen, die als vlaggen omhoog staan!

Sterke, vrolijke kamerplant

De kleuren van de Cyclaam, van felroze tot knalrood, maken deze woonplant de ideale plant voor de trend waarin kleur en gekkigheid je door de donkere dagen slepen. De bloemen kunnen glad zijn, franjes hebben of wijd uitstaan als een rokje. De planten hebben van nature een enorme groei- en bloeikracht en zijn expressieve huisgenoten. Als ze aandacht te kort komen, laten ze demonstratief hun kopjes hangen. Maar geen nood, want als je ze in een schoteltje water zet staan ze er na een half uur alweer veel beter bij. Wist u dat? De katholieke kerk beschouwde de Cyclaam als symbool van Maria’s bloeiende hart.

Verzorging Cyclaam

  • Standplaats: De Cyclaam staat het liefst op een lichte, koele plek. Zolang het niet vriest, kan de Cyclaam ook buiten staan.
  • Water geven: Het is het best om de Cyclaam water te geven via een dompelbad of schoteltje.
  • Plantenvoeding: Geef eens in de 3 weken plantenvoeding om de Cyclaam mooi en gezond te houden.
  • Tip: Door de uitgebloeide bloemen te verwijderen, stimuleer je de Cyclaam om door te bloeien.
 

Kom langs in een van onze Life & Garden winkels om ons assortiment aan Cyclamen te bekijken.

Cyclaam
Cyclaam3
Welke stijl
past bij
u?
Logo Life & Garden Typisch Doe de test
Modern Klassiek Landelijk Gezellig huidige stijl: Landelijk Lees meer