Menu
Webshop

De Alocasia verandert elk interieur in een Aziatische oase met een vleugje mysterie. Deze exotische plant is een echte blikvanger in de woonkamer, een sierlijke plant met grote hartvormige bladeren. Deze bladeren hebben prachtige tekeningen en schitterende nerven. De dunne stengels zorgen ervoor dat de grote plant er toch stijlvol en luchtig uitziet.

Alocasia soorten

Alocasia wordt ook wel Olifantsoor genoemd en is er in veel verschillende soorten. Sommige soorten hebben bijzondere stengels met bijvoorbeeld zebrastrepen (Alocasia Zebrina), terwijl bij andere soorten het blad juist weer heel opvallend is. Zo is er een soort waarvan de bladeren op Afrikaanse maskers lijken (Alocasia Polly, oftwel de skeletplant) en eentje met gekartelde bladranden (Alocasia Portadora).

Verzorging Alocasia

  • Standplaats: Alocasia staat graag op een lichte plek met genoeg ruimte voor de grote bladeren.
  • Water geven: Laat de potgrond niet uitdrogen, Alocasia houdt van een lichtvochtige kluit.
  • Plantenvoeding: Voor een sterke, gezonde plant geef je in de zomer twee keer per maand voeding en in de winter eens per maand.
  • Tropisch regenwoud: Alocasia komt oorspronkelijk uit het tropisch regenwoud en vindt het daarom heerlijk om af en toe afgespoeld te worden onder een zomerse regenbui.
  • Tip: Als de Alocasia gaat bloeien, is dat meestal een slecht teken. Het best kun je de bloem weghalen en nagaan of de plant wel goed verzorgd wordt.
 

Kom langs in een van onze Life & Garden winkels om het assortiment Alocasia’s en andere woonplanten te bekijken.

Alocasia2
Alocasia
Welke stijl
past bij
u?
Logo Life & Garden Typisch Doe de test
Modern Klassiek Landelijk Gezellig huidige stijl: Landelijk Lees meer