Menu
Webshop

Dracaena

De Dracaena is een echte blikvanger met een exotische uitstraling! De Dracaena heeft stoere stammen, prachtige bladeren en trendy kleuren.

Grote kamerplant

De Dracaena is een echte kamerklassieker die zorgt voor een groene sfeer in huis. Er zijn veel soorten met veelal opvallende bladtekeningen en prachtige kleuren variërend van geel tot rood en zelfs roze. Het zijn allemaal schitterende planten die verkrijgbaar zijn in verschillende maten van binnenboom tot tafelmodel. Er is dus altijd wel een plekje voor te vinden!

De Dracaena slaat vocht op in de stam en vindt het daarom niet erg als je een keertje vergeet om hem water te geven. Daarnaast is de Dracaena een van de planten die de luchtkwaliteit in huis helpt te verbeteren. Een ideale huisgenoot dus!

Verzorging Dracaena

  • Standplaats: De Dracaena staat graag licht, maar niet in de volle zon. Hoe beter de plek, hoe mooier de bladtekening zal blijven.
  • Water geven: De Dracaena heeft pas water nodig als de kluit wat is ingedroogd. Laat liever geen water in de pot staan.
  • Voeding: In de lente en zomer heeft de Dracaena om de 6 weken kamperplantenvoeding nodig om mooi en gezond te blijven. In de herfst en winter is voeding niet nodig.
  • Temperatuur: De Dracaena houdt absoluut niet van kou. Zorg er daarom voor dat de temperatuur niet onder de 10-13°C komt. Dit geldt ook voor een kort ritje, dus pak hem goed in als je hem mee naar huis neemt wanneer het buiten koud is.
 

Kom langs in een van onze Life & Garden winkels om ons assortiment Dracaena’s te bekijken.

Dracaenasoorten
Dracaenas
Welke stijl
past bij
u?
Logo Life & Garden Typisch Doe de test
Modern Klassiek Landelijk Gezellig huidige stijl: Landelijk Lees meer