Menu
Webshop

Geldboom (Pachira)

De Nederlandse naam van de Pachira is ‘Geldboom’, helaas geeft de boom geen geld, maar wat ons betreft is deze boom goud waard. De sierlijke gevlochten stam en de grote groene bladeren geven de pachira een stoer, exotisch uiterlijk. Dit maakt de plant ook immens populair. 

Verzorging Pachira

Water

De pachira slaat water op in de stam, hierdoor is zijn waterbehoefte anders dan andere planten. De grond moet eerst droog zijn voordat je hem bijschenkt, anders staat de pachira met zijn wortels onder water, en dat kan rot veroorzaken. Hou de bladeren van de plant wel vochtig, zeker in de winter mag er veel gesproeid worden. 

Standplaats

De pachira houdt van licht, maar niet van direct zonlicht. De pachira staat daarom ook het liefst voor een raam op het noorden. Een raam op het westen of oosten kan ook, maar zet de pachira dan enkele meters van het raam. Als de bladeren geel worden, geeft dat aan dat de plant te veel licht krijgt en dus nog wat verder van het raam kan staan. Als de plant snel groeit met weinig bladeren, moet je hem juist dichter bij het raam zetten. 

Temperatuur

Aangezien de pachira oorspronkelijk uit tropische moerassen komt, is deze stoere kamerplant gewend aan warmte. Hou de temperatuur dus overdag altijd boven 19° graden, en ‘s nachts boven de 16° graden. 

Oorsprong Pachira

Van oorsprong komt de pachira voor in moerasgebieden in Midden en Zuid-Amerika. Hier leeft de plant in een vochtige warme omgeving. Een van de bijzonderheden van deze plant is de slanke, sierlijke stam waarin de plant water opslaat. Als het een tijdje droog is geweest, zal deze plan dus alsnog kunnen overleven uit het water uit zijn stam. 

De pachira heeft verschillende namen, zoals de eerder genoemde bijnaam “geldboom”. In Taiwan en delen van China staat de boom bekend als de welvaartverrijkende boom. Volgens de chinese filosofie van de Feng Shui zorgt deze boom er ook voor dat je meer geluk kan halen uit het interieur. 

Pachira
Pachira2_1min
Welke stijl
past bij
u?
Logo Life & Garden Typisch Doe de test
Modern Klassiek Landelijk Gezellig huidige stijl: Landelijk Lees meer