Menu
Webshop

Hangplanten

Hangplanten zorgen voor een verrassend effect op hoogtes waar planten niet zo snel verwacht worden. Leuk om op te hangen, maar ook uitermate geschikt om op hoogte neer te zetten, zodat het blad mooi naar beneden kan hangen.

Lipstickplant

De Lipstickplant (Aeschynanthus) is een grillige hangplant die royaal aan alle kanten naar beneden valt. De Aeschynanthus heeft zijn naam te danken aan zijn opvallende dieprode bloemen. Een bijzondere plant die een echte blikvanger in uw woonkamer zal zijn. Aeschynanthus staat (of hangt!) graag op een lichte plek en vraagt in de zomer tweemaal per week water, in de winter is eenmaal per week genoeg.

Tillandsia

De Tillandsia usneoides wordt ook wel Spaans mos genoemd en is een prachtige lichtgrijze sluier die licht doorlaat. Deze plant is heel decoratief en ideaal om als groene afscheiding te gebruiken. De Tillandsia hangt graag licht en dient tweemaal per week beneveld te worden met kalkarm water (bijv. regenwater). De plant heeft namelijk geen wortels en neemt water op via schubben op de bladeren.

Ceropegia woodii

De Ceropegia heeft prachtige hartvormige blaadjes aan stengels zo dun als draad en bloemen die doen denken aan een opengwerkte lantaarn. Daarom wordt de Ceropegia ook wel Lantaarnplant genoemd. Het blad is prachtig grijsgroen en heeft bijzondere waterachtige patronen. De plant doet het goed op zowel een lichte plek als een plek in de half-schaduw. Hij heeft niet veel water nodig en mag tussen de gietbeurten zelfs een beetje indrogen.

Rhipsalis

De Rhipsalis is een vetplant met een hoge luchtzuiverende werking. Het is een snelle groeier met lange stengels die een beetje aan koraal doen denken. Hierdoor wordt de plant ook wel Rotskoraal genoemd. Als de ranken te lang worden, kunnen ze eenvoudig terug geknipt worden. De Rhipsalis heeft graag een lichte plek en kan zelfs volle zon hebben, maar heeft dan wel wat meer water nodig. De kluit mag tussen de gietbeurten wat indrogen.

Tradescantia

De Tradescantia (Vaderplant) is een hangplant met prachtige kleuren aan de onderkant van het blad. Deze zijn vaak rozerood of paars, maar kunnen ook een vleugje zilver of goud bevatten. De plant heeft kleine bloemetjes in de kleuren paarsblauw, wit of roze. Net als de Ceropegia heeft de Tradescantia niet veel water nodig en mag hij tussen de gietbeurten een beetje indrogen.  

Asparagus

De Asparagus (Sierasperge) is een lichte, luchtige plant met ontelbare fijne blaadjes. Het is een van de weinige hangplanten die eerst omhoog groeit en daarna pas in hoge bogen gaat hangen. De plant bloeit zelden, maar als hij bloeit heeft hij piepkleine bloemetjes met een jasmijnachtige geur. De Asparagus hangt graag licht en heeft regelmatig water nodig.

Stylingtips voor hangplanten

  • Bloemengordijn: hangplanten zijn uitermate geschikt om in te zetten als groene afscheiding, bijvoorbeeld om een ruimte mee op te delen. Ook zijn ze ideaal om een groene muur mee te creëren, eventueel in combinatie met andere planten.
  • Slaapkamer: de meeste hangplanten zijn luchtzuiverend, waardoor ze heel geschikt zijn voor in de slaapkamer. 
  • Hangende klimmers: hangplanten zijn vaak ook goede klimmers, maar hiervoor hebben ze wel een beetje houvast nodig. Als u wilt dat de hangplanten gaan klimmen, moet u er dus voor zorgen dat ze iets hebben om tegenaan te klimmen, bijvoorbeeld een plantenrekje.
  • Draperen: ook liggend zijn hangplanten prachtig! Drapeer ze bijvoorbeeld in een mooie schaal.
  • Ophangen: wilt u de hangplanten ophangen, maar bent u bang om het plafond of de muur te beschadigen? Hang ze dan bijvoorbeeld op aan een mooie houten ladder of aan een kapstok.

 

Life & Garden heeft een groot assortiment hangplanten en mooie bijpassende (hang)potten.

Lipstickplant_aeschynantus
Tillandsia_gedrapeerd_in_schaal
Links_ceropegia_woodii_rechts_rhipsalis
Tradescantia_vaderplant
Varen_en_hertshoorn_aan_kapstok
Welke stijl
past bij
u?
Logo Life & Garden Typisch Doe de test
Modern Klassiek Landelijk Gezellig huidige stijl: Landelijk Lees meer