Menu
Webshop

Lepelplant

De Spathiphyllum is de officiële naam van de Lepelplant en is afkomstig uit de tropische regenwouden van Venezuela en Colombia. In de natuur groeit de kamerplant in de schaduw en houdt van een warme, vochtige omgeving. In de jaren 80 waren er nog maar enkele soorten verkrijgbaar. Nu zijn er 50 verschillende varianten van de plant te koop.

Assortiment

De kamerplant staat bekend om haar prachtige bladeren en witte bloemen in de vorm van een kelk. Ook is de plant met bonte bladeren verkrijgbaar. Van de meeste varianten zijn de bloemen wit van kleur. Van een enkele soort kunnen de bloemen groenkleurig zijn.

Luchtzuiverend

Wist je dat de Lepelplant wel vijf verschillende giftige stoffen uit de lucht kan zuiveren? Daarnaast zorgt ze er ook voor dat keelklachten, droge ogen en concentratieproblemen effectief bestreden worden. Dat is nog eens handig!

Verzorging

  • Standplaats: De kamerplant staat het liefst op een lichte plaats zonder direct zonlicht.
  • Temperatuur: Tussen de 18 en 22 °C. In de winter is een temperatuur van 15 °C gunstig. Hanteer dit zes tot acht weken om een rijkelijke bloei te bevorderen.
  • Verzorging: Geef als het blad slap hangt of als de kluit uitgedroogd is een scheut lauw water. In het voorjaar en in de zomer kun je de plant wat plantenvoeding geven voor een betere bloei. Ook waardeert de kamerplant het om regelmatig te worden besproeid.
  • Snoeien: De kamerplant hoeft niet te worden gesnoeid. Wel is het raadzaam om uitgebloeide bladeren en dode bladeren te verwijderen.
Lepelplant
Lepelplant2
Welke stijl
past bij
u?
Logo Life & Garden Typisch Doe de test
Modern Klassiek Landelijk Gezellig huidige stijl: Landelijk Lees meer