Menu
Webshop

Luchtzuiverende planten

Luchtzuiverende planten kunnen chemische stoffen uit de lucht opnemen en omzetten in andere stoffen. Daarnaast zetten deze planten koolstofdioxide om in zuurstof en kunnen ze de concentratie fijnstof verminderen door de fijnstofdeeltjes aan hun bladeren te binden. Planten zorgen er op deze manier voor dat de lucht in huis gezonder wordt! In principe geldt dit voor alle planten, maar sommige planten werken effectiever dan andere, deze planten noemen we luchtzuiverende planten. Om u een handje te helpen hebben we 8 planten op een rijtje gezet die niet alleen goed zijn in het zuiveren van de lucht, maar het ook goed doen bij kamertemperatuur én weinig verzorging nodig hebben!

Areca palm

De Areca, ook wel Goudpalm genoemd, doet het net als veel andere palmen goed in een schaduwrijke omgeving. Door zijn grote waaiervormige bladeren heeft de palm goede luchtzuiverende kwaliteiten en een elegant uiterlijk. Palmen zijn geen veeleisende planten en kunnen heel lang meegaan. Het beste is om de Areca tweemaal per week water te geven, in de winter is eenmaal per week voldoende. Let erop dat de potkluit steeds vochtig blijft.   

Phlebodium

Phlebodium is een varen met prachtige groenblauwe bladeren en wordt daarom ook wel Blauwvaren genoemd. Het is een decoratieve, opvallende varen die er heel anders uitziet dan de ‘normale’ varens. Phlebodium is een sterke varen die geen bladval heeft en zijn mooie kleur behoudt. Hij houdt absoluut niet van de volle zon en staat het liefst op een plekje in de halfschaduw. Ook uitermate geschikt voor de hal, slaapkamer of badkamer.

Spathiphyllum

De Spathiphyllum wordt ook wel lepelplant genoemd en is een sterke luchtzuiverende plant. Hij heeft mooie witte bloemen die groen doorkleuren. De plant is makkelijk te verzorgen en houdt van een schaduwrijke standplaats. Een keer per week water geven is voldoende. De Spathiphyllum bloeit ongeveer vier tot tien weken en heeft daarna een aantal weken rust nodig om opnieuw bloemknoppen te vormen.

Chlorophytum

Chlorophytum, ook wel Graslelie genoemd, is een makkelijke plant die op vrijwel iedere plek in huis of op kantoor kan staan. Het beste is wel om direct zonlicht te vermijden en hem twee keer per week water te geven. Chlorophytum is een sterke plant met smalle gebogen bladeren met een goede luchtzuiverende werking.

Dracaena

De Dracaena is een mooie plant die een tropisch sfeertje in huis brengt. De Dracaena is een echte zonaanbidder en kan zelfs direct zonlicht verdragen. Deze grote kamerplant is makkelijk te verzorgen en heeft genoeg aan een keer per week water.

Hedera

De Hedera, oftewel klimop, is eigenlijk een tuinplant, maar doet het ook heel goed binnen. Het is een van de meest luchtzuiverende planten en erg gemakkelijk te onderhouden. Er zijn diverse soorten verkrijgbaar met mooie bladvormen, -kleuren en -groottes. De hangplant is het meest gezien, maar er zijn nog veel meer vormen.

Nephrolepis

Ook de krulvaren is sterk luchtzuiverend en heeft weinig verzorging nodig. Deze weelderige planten zijn een echt sieraad in huis! Varens hebben genoeg aan een keer per week water en een lichte plek. De plant is ook uitermate geschikt als hangplant en gaat jaren mee.  

Calathea

De Calathea heeft prachtige kleurige en bonte bladeren met mooie tekeningen. ’s Nachts sluit de Calathea haar bladeren om ze in de ochtend weer te openen. De Calathea wordt ook wel schaduwplant genoemd, omdat ze graag op een plekje in de schaduw staat. Deze kamerplant gaat jaren mee en maakt steeds weer nieuw blad.   

Kom langs in een van onze Life & Garden winkels om deze, en nog veel meer, luchtzuiverende planten te bekijken.

Areca_spathiphyllum_en_blauwvaren
Grasleliechlorophytum
Dracaena
Varen
Calathea
Welke stijl
past bij
u?
Logo Life & Garden Typisch Doe de test
Modern Klassiek Landelijk Gezellig huidige stijl: Landelijk Lees meer