Menu
Webshop

Olifantenpoot

Beaucarnea

De Olifantenpoot is een prachtige verschijning om te zien. Hij valt zeker op door zijn dikke knol aan de onderkant en de smallere stam aan de bovenkant. Hierdoor lijkt de onderkant van de plant op een olifantenpoot, vandaar ook zijn bijnaam. Bovenop is hij voorzien met een prachtige volle ‘haardos’. Wist je dat het ook een ijzersterke plant is? 

Oorsprong Beaucarnea

De kamerplant stamt af van de aspergefamilie. Hij komt in de natuur voor in het zuiden van de Verenigde Staten en Zuid-Amerika. In de natuur kan hij wel acht meter groot worden met een stam van één meter doorsnee! In Mexico staan zelfs Beaucarneas die al een leeftijd van 350 bereikt hebben! In huis wordt hij gelukkig minder groot. Al kan hij wel een mooi boomformaat krijgen.

Uiterlijk Olifantenpoot

De Olifantenpoot is een klein boompje om te zien. Officieel kan hij in bloei komen te staan, maar in huis komt dit zelden voor. Mocht dit wel voorkomen dan zijn de bloemen heel onopvallend. De Beaucarnea is een trage groeier en kan gerust tegen een stootje.

Verzorging Olifantenpoot

  • Water: Doordat de kamerplant in de knol en stronk water opslaat kan hij gerust een keer zonder water. Zo is de Olifantenpoot ook zeer geschikt voor mensen zonder groene vingers. Als de grond voor een langere tijd droog aanvoelt krijgt de Olifantenpoot graag een scheut water. In de zomer zal dit vaker zijn als in de winter. Let er wel op dat de grond maar een aantal dagen nat aan mag voelen. Mocht de grond langer nat aanvoelen dan is het aan te raden om wat kleinere scheutjes water te geven. Dit kun je controleren door met je vinger voorzichtig in de grond te drukken.

  • Standplaats: De Olifantenpoot staat graag op een lichte plek zonder direct zonlicht. Probeer een plek voor een raam op het zuiden te vermijden. Als de kamerplant op een te donkere plek staat dan zal de groei stagneren. Door de plant op een lichte plaats te zetten kan wortelrot voorkomen worden en zal de ‘haardos’ van de plant voller worden. De stam zal nagenoeg niet groeien.

 

Welke stijl
past bij
u?
Logo Life & Garden Typisch Doe de test
Modern Klassiek Landelijk Gezellig huidige stijl: Landelijk Lees meer