Menu
Webshop

Pannenkoekenplant

Pilea peperomioides

Met zijn ronde bladeren steelt de Pilea peperoioides, ook wel Pannenkoekenplant genoemd, de show in huis! Doordat hij gemakkelijk te is stekken kun je al snel op meerdere plaatsen in huis van deze kamerplant genieten!

Oorsprong

Oorspronkelijk komt de Pannenkoekenplant uit China. Hierdoor krijgt hij ook de bijnaam “Chinese Money Plant”. Het plantje was in de jaren ’70 al erg populair en is nu terug van weggeweest. In het verleden was hij weleens lastig te verkrijgen. Dit kwam omdat hij alleen in Scandinavië werd gekweekt. Gelukkig is hij nu steeds vaker verkrijgbaar en kun je hem ook gemakkelijk zelf stekken.

Verzorging

  • Water: De Pannenkoekenplant krijgt graag wekelijks een scheutje water. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig is. Voelt de grond na vijf dagen nog erg vochtig aan? Geef de kamerplant in het vervolg wat minder water. De kamerplant besproeien is niet nodig, wel kan dit handig zijn om stof van de bladeren te verwijderen.
  • Standplaats: Een zonnige plek zonder te veel direct zonlicht is voor de Pannenkoekenplant ideaal. Als de jonge bladeren verschrompelen geeft dit aan dat de kamerplant te veel zonlicht ontvangt. Als de kamerplant gele bladeren krijgt is het raadzaam om de Pilea een andere plek te geven.
  • Snoeien: Het snoeien van de Pannenkoekenplant zal niet nodig zijn. Wel kun je lelijkere bladeren wegknippen voor de sierwaarde van de plant.
  • Stekken: De Pannenkoekenplant is ideaal om zelf te stekken. Kleine stekjes zullen namelijk al snel aan of naast de moederplant groeien. Verwijder deze voorzichtig en laat deze wortelen in een glaasje met schoon water of zet de stek direct in de potgrond.
Welke stijl
past bij
u?
Logo Life & Garden Typisch Doe de test
Modern Klassiek Landelijk Gezellig huidige stijl: Landelijk Lees meer