Menu
Webshop

Phalaenopsis

Vlinderorchidee

De Phalaenopsis (Vlinderorchidee) dankt haar naam aan de vorm van haar prachtige bloemen die op een vlinder lijken. De bloeiende plant is verkrijgbaar in veel verschillende kleuren en soorten. Zo is er voor elk interieur wel een Vlinderorchidee die erbij past. Het staat ook erg leuk om verschillende maten en kleuren met elkaar te combineren. Orchideeën met verschillende kleuren wisselen elkaar leuk af en geven fleur aan je interieur. Door juist meerdere Vlinderorchideeën met dezelfde kleur bij elkaar te zetten, zorg je voor een stijlvolle eenheid.

Herkomst van de Phalaenopsis

De Vlinderorchidee komt van oorsprong uit warmere gebieden. Hier groeien ze op de takken van bomen zonder dat de boom daar nadelen van ondervindt. Dit betekent voor de verzorging dat ze weinig water nodig hebben en graag in een warme omgeving staan. Meer over de bijzondere leefwijze van de Orchidee lees je hier.

De Phalaenopsis als blikvanger

De mooie felle kleuren van de bloem trekken, in combinatie met de elegante lange steel, alle aandacht! Maar ook de wortels van de Phalaenopsis mogen gezien worden. In plaats van in een pot kun je de Vlinderorchidee daarom ook in een hangende trapeze of een glazen vaas zetten. Hierdoor komen zowel de mooie bloembladen als de bijzondere wortels goed tot hun recht. Op deze manier zal de Vlinderorchidee een echte blikvanger worden.

Phalaenopsis verzorgen

Het verzorgen van een Vlinderorchidee is heel eenvoudig met onderstaande tips:

  • De Vlinderorchidee staat graag in het licht, geef hem dus een plekje waar hij veel zon ontvangt.
  • Deze plant komt van nature uit warme gebieden; de ideale temperatuur ligt dan ook tussen de 18 en 22°C
  • De Orchidee heeft weinig water nodig. Eens per week even laten staan in een dompelbadje en dan goed laten uitlekken volstaat. Door eens in de drie weken planten- of speciale orchideeënvoeding toe te voegen aan het dompelbadje, zullen alle knoppen van de Orchidee opengaan.
 

Kom langs in een van onze Life & Garden winkels om het assortiment te bekijken en een Vlinderorchidee uit te zoeken die bij jou past.

Vlinderorchidee_staand_2
Vlinderorchidee_staand
W9a_phalaenopis_2018_5e
Welke stijl
past bij
u?
Logo Life & Garden Typisch Doe de test
Modern Klassiek Landelijk Gezellig huidige stijl: Landelijk Lees meer