Menu
Webshop

Philodendron Xanadu

De Philodendron Xanadu is een trendy en grote kamerplant met prachtige bladeren. Doorat hij weelderig groeit weet hij prima een lege plek op te vullen. Hoe ouder de plant wordt des te mooier de bladeren tekenen en des te hoger de stam wordt. Wist je dat de kamerplant naast zijn mooie uiterlijk ook nog gemakkelijk te verzorgen is? 

Oorsprong

De Philodendron Xanadu hoort tot een grote familie. Deze familie komt oorspronkelijk uit het regenwoud van Zuid Amerika. Onder deze familie vallen veel kamerplanten, waaronder ook de Monstera deliciosa. Alle varianten zijn gemakkelijk te onderhouden waardoor ze erg geliefd zijn voor op o.a. kantoor. 

Verzorging Philodendron Xanadu 

Water

De hoeveelheid water is afhankelijk van de standplaats van de kamerplant. Als de Philodendron op een lichte plaats staat verbruikt hij meer water als op een donkere standplaats. In de lente en zomer staat hij graag in licht vochtige grond. Let erop dat de kamerplant niet met zijn wortels in het water staat om wortelrot te voorkomen. Hij is namelijk gevoelig voor te veel water. Zodra de grond begint op te drogen kun je de plant opnieuw water geven. Als het blad geel of bruin kleurt krijgt de Philodendron te veel water. Ook kun je dit testen door de grond licht in te drukken. Is de grond na 4 dagen nog erg nat? Geef de volgende gietbeurt een kleinere scheut water. In de winter is het belangrijk dat de kamerplant een week in de droge grond staat.Om stof en nare beestjes tegen te gaan wordt de Philodendron graag wekelijks gesproeid.

Om de groei te stimuleren kun je de Philodendron in het voorjaar en in de zomer maandelijks een scheutje plantenvoeding geven. Let hierbij op de gebruiksaanwijzing van de verpakking. Tijdens het najaar en de winter is plantenvoeding niet nodig. De plant groeit dan namelijk minder hard waardoor het schadelijk is voor de plant. 

Standplaats

Qua standplaats is de Philodendron niet veeleisend. Hij kan namelijk zowel op een lichte, als op een donkerdere plek staan. Let er wel op dat de kamerplant niet in directe middagzon plaatst. Minimaal 3 tot 4 meter van een raam is aan te raden. Op het zuiden is een afstand van 5 tot 6 meter perfect. 

Temperatuur

De minimale temperatuur voor de Philodendron is overdag 16 graden. In de nacht is een minimale temperatuur van 13 graden ideaal. 

Snoeien

De Philodendron hoeft eigenlijk niet gesnoeid te worden. Als bladeren geel of bruin kleuren dan kunnen deze  bij de grond of bij de stam weggesnoeid worden. 

Stylingtips

Doordat de plant weelderig groeit is het gaaf om hem in het middelpunt van een kamer te plaatsen. Een kleine plant komt goed uit op een bijzettafel of op een plantenzuil. Een grotere variant met stammen staat mooier op de grond. De plant is zowel met manden als met strakke potten te combineren en past in elke wooninrichting.

Philodendron1
Philodendron
Philodendron2
Welke stijl
past bij
u?
Logo Life & Garden Typisch Doe de test
Modern Klassiek Landelijk Gezellig huidige stijl: Landelijk Lees meer