Menu
Webshop

Scindapsus Epipremnum

De Scindapsus is een prachtige sierplant waar je alle kanten mee op kan! Klimmend tegen een groene plantenwand of hangend tegen een kast? Het is allemaal mogelijk met de Scindapsus, en met goede verzorging gaat deze klimplant ook nog eens jaren mee! 

Luchtzuiverende hangplant

Naast dat de Scindapsus er mooi uitziet, behoort ze ook tot de top 10 meest luchtzuiverende kamerplanten! Door de huidmondjes in de bladeren worden namelijk schadelijke stoffen opgenomen en naar de wortels vervoerd. Vervolgens neemt de plant deze stoffen op als voedingsmiddel en breekt deze af. De Scindapsus zorgt er dus voor dat de lucht in je huis schoner wordt!

Soorten Scindapsus

De meest voorkomende Scindapsus is de ‘Pictus’, deze is te herkennen aan het groene blad met een groen tot gelige tekening. De andere soorten zijn te herkennen aan hun grijstinten, zo heeft de Scindapsus ‘Silvery Ann’ een groen blad met een zachtgrijze tekening. De Scindapsus ‘Argyraeus’ heeft daarentegen meer grijze vlekken in een blad en bij de Scindapsus ‘Trebie’ is dat meer grijs gemarmerd met een groter blad.

Verzorging Scindapsus

  • Standplaats: De Scindapsus staat graag op een lichte plek, maar houdt niet van de volle zon en tocht.
  • Water geven: De kamerplant krijgt graag veel water en staat het liefst in licht vochtige grond. Let er wel op dat het water weg kan lopen om wortelrot te voorkomen.
  • Voeding: Het blad van de Scindapsus hoort diepe kleuren te hebben. Mocht het blad steeds lichter worden dan heeft de plant voeding nodig. Als de plant eens per maand voeding krijgt, zal ze ook wat sneller gaan groeien.
  • Snoeien: Worden de ranken van je Scindapsus te lang? Deze kunnen op elk moment worden afgeknipt.
  • Tip: De kamerplant krijgt graag op z’n tijd een neveldouche d.m.v. een plantenspuit.

 

Naast de Scindapsus zijn er ook andere stoere plantensoorten die gemakkelijk in de omgang zijn, en zo dus ook geschikt zijn voor mannen. Lees nu meer op planten voor mannen

Sindapsus
Scindapsus2
Welke stijl
past bij
u?
Logo Life & Garden Typisch Doe de test
Modern Klassiek Landelijk Gezellig huidige stijl: Landelijk Lees meer