Menu
Webshop

Verzorging van kamerplanten

Een kamerplant brengt iedere ruimte tot leven en geeft direct sfeer. Haal een stukje natuur in uw huis met een rustige bladplant of uitbundige bloeier. Kamerplanten komen uit verre streken en hebben eigenschappen die passen bij een leven in tropische bossen of in droge woestijnen. Ze hebben allemaal hun eigen eisen wat betreft licht, water, temperatuur en grond.

Waar zet ik een kamerplant neer?

Een raam op het westen of het oosten is voor de meeste kamerplanten ideaal. Ze krijgen dan zonlicht, maar nooit de felle middagzon. Een raam op het zuiden is alleen geschikt voor cactussen en vetplanten. Voor planten die van schaduw houden is een venster op het noorden ideaal. Zet in dit geval de kamerplant niet te ver van het raam: op twee meter vanaf het venster is er al vier maal minder licht, op drie meter negen maal.

Lucht en temperatuur

In een kamer met centrale verwarming is de lucht relatief droog. Cactussen en vetplanten kunnen hier prima tegen. Voor andere kamerplanten is de lucht vaak te droog. Besproei uw planten daarom regelmatig met een fijne waternevel.

Regenwater voor uw kamerplant

Planten die constant vochtig moeten staan, kunt u het beste in een plastic of in een geglazuurde pot plaatsen. Geef nooit te veel water en het liefste alleen op kamertemperatuur. Sommige planten, zoals azalea’s en cyclamen, geven de voorkeur aan een dompelbad. De kluit kan zich dan goed volzuigen.

Wilt u de kamerplanten echt verwennen, geef dan regenwater. Daar zit minder kalk in en het wordt door kamer- en kuipplanten zeer op prijs gesteld.

Twijfelt u of u voldoende water geeft? Hou dan aan dat u beter iets te weinig dan teveel water kunt geven.

Voeding

In het groeiseizoen hebben de meeste planten behoefte aan extra voeding. Bij Life & Garden is behalve universele voeding ook specifieke mest voor verschillende plantfamilies verkrijgbaar. Een gezonde plant is minder vatbaar voor ziekten. Tegen ongedierte en gebrekziekte heeft Life & Garden veel doeltreffende producten.

Kamerplanten zorgen voor sfeer in huis
Kamerplanten zorgen voor sfeer in huis
Kamerplanten zorgen voor sfeer in huis
Welke stijl
past bij
u?
Logo Life & Garden Typisch Doe de test
Modern Klassiek Landelijk Gezellig huidige stijl: Landelijk Lees meer