Menu
Webshop

Voorjaarsbrengers

Voorjaarsbollen zijn echte voorjaarsbrengers en geven je een heerlijk lentegevoel! Iedereen kent natuurlijk Tulpen, Hyacinten, Narcissen en Blauwe Druifjes, maar een relatieve nieuwkomer in pot is de Fritillaria (kievitseitje)! De Fritillaria is een echte blikvanger die prachtig combineert met andere voorjaarsbollen.

Top 5 voorjaarsbollen

Voorjaarsbollen zijn er in heel veel soorten en maten die fantastisch gecombineerd kunnen worden. Hyacinten zijn echte klassiekers in de kleuren roze, wit en blauw, maar er zijn ook nieuwe tinten zoals paars, zalm en zachtgeel (leuk voor Pasen!). Ook van Tulpen zijn er tegenwoordig bijzondere botanische soorten verkrijgbaar, maar de klassieke Tulpen blijven ook prachtig. Blauwe Druifjes zijn er tegenwoordig ook in wit en zelfs in lila, paars en roze. Allemaal natuurlijk met de leuke druifvormige bloemetjes. Narcissen zijn naast de vrolijke gele voorjaarskleur ook te krijgen in wit tot zachtoranje kleuren. Naast deze klassiekers, staat er ook een relatieve nieuwkomer in de top 5 van voorjaarsbollen, namelijk het Kievitseitje, oftewel de Fritillaria! Deze plant is familie van de lelie en heeft bijzondere bloemen die stijlvol aan de dunne stengels hangen.

Lang genieten van voorjaarsbollen

Voorjaarsbollen zijn heel makkelijk en hebben eigenlijk geen verzorging nodig. Hieronder wat tips om zo lang mogelijk van je voorjaarsbollen te genieten.

  • Als je voorjaarsbollen op een koelere plek zet, zullen ze langer bloeien.
  • Door de bol regelmatig water te geven, zal deze eerder gaan bloeien.
  • Voeding is niet nodig, alles wat de plant nodig heeft, zit al in de bol!
  • Is de bol uitgebloeid? Plant ze dan in de tuin om er volgend weer van te kunnen genieten.
 

Kom langs in een van onze Life & Garden winkels om ons assortiment Voorjaarsbollen te bekijken.

Fritillaria
Narcissen_en_fritillaria
Welke stijl
past bij
u?
Logo Life & Garden Typisch Doe de test
Modern Klassiek Landelijk Gezellig huidige stijl: Landelijk Lees meer