Menu
Webshop

Winterbloeiers voor binnen

Winterbloeiers zijn ideaal om het voorjaar alvast in huis te halen, als buiten alles nog kaal is. De kleurrijke Primula, vrolijke Asbloem en witte Jasmijn zorgen voor geur en kleur in huis. Ze zijn makkelijk te onderhouden en bloeien uitbundig!

Primula’s

Wilde Primula’s groeien voornamelijk in de bergen van het noordelijk halfrond. In de Europese Alpen komen zo’n 15 soorten voor. Primula’s zijn verkrijgbaar in vrolijke opvallende kleuren, zoals roze, paars, lila en blauw. Ook komen er steeds meer tweekleurige soorten. Primula is afgeleid van primus, wat ‘eerste’ betekent, omdat het een van de eerste bloeiers van het jaar is. Deze winterbloeier staat voor een nieuw begin.   

Asbloem – Senecio

De Asbloem, oftewel Senecio cruentus, dankt haar naam aan de donzig grijze onderkant van de groene blaadjes. Door deze bijzondere bladkleur komen de kleurrijke bloemen heel goed uit. De prachtige bloemen zijn verkrijgbaar in het wit, blauw, lila, paars, roze, rood en er zijn ook tweekleurige soorten. De Asbloem heeft een volle ronde bloemenkruim die staat voor bescherming. Oorspronkelijk komt deze plant uit Australië en Nieuw-Zeeland, maar tegenwoordig komt de Asbloem ook voor op de Canarische Eilanden.

Witte Jasmijn

De Witte Jasmijn is een tropische klimplant uit Azië die het met voldoende water en warmte ook goed doet in de huiskamer. Het is een sierlijk struikje met donkergroen blad en stervormige witte bloemen die een heerlijke geur verspreiden. Door zijn lange ranken is de Jasmijn erg geschikt voor hangende arrangementen. Deze plant komt namelijk het best tot zijn recht als deze ranken mooi naar beneden hangen.

Verzorgingstips winterbloeiers

  • Standplaats: Winterbloeiers staan graag licht en koel, maar kunnen niet tegen felle zon.
  • Water geven: De kluit van winterbloeiers mag licht vochtig zijn, maar zorg dat hij niet te nat wordt.
  • Voeding: Door winterbloeiers eens in de twee weken plantenvoeding geven, zorg je ervoor dat ze voldoende groei- en bloeikracht behouden.
 

Kom langs in een van onze Life & Garden winkels om ons assortiment Winterbloeiers te bekijken.

Winterbloeiers
Winterbloeierskleur
Welke stijl
past bij
u?
Logo Life & Garden Typisch Doe de test
Modern Klassiek Landelijk Gezellig huidige stijl: Landelijk Lees meer