Menu
Webshop

Zenplanten

Heerlijk, de vogels fluiten weer buiten en de zon schijnt volop. We gaan weer wat beter in ons vel zitten, en wat is er dan fijner om hierbij ontspanning te creëren in huis? Er zijn diverse soorten planten die hieraan bijdragen, namelijk Zenplanten. Wie kent deze toppers met een Oosterse uitstraling niet? Onder deze planten worden de Ficus Ginseng, Bonsai en de Dracaena Lucky Bamboo verstaan. Het zijn mooie groene blikvangers met prachtige vormen en een eenvoudige uitstraling waardoor ze ook echt rust uitstralen.

Soorten Zenplanten

De Bonsai is een houtachtige plant die door middel van knippen en snoeien klein blijft en in een pot gehouden kan worden. Bonsai bomen zijn er in verschillende soorten en maten. Bekende voorbeelden die als bonsai gehouden kunnen worden zijn de Carmona retusa, Chamaecyparis, Crassula ovata en de granaatappel boom. De Ficus is de meest bekende soort.
 
De Ficus ginseng stamt uit Maleisië en het zuiden van China en is in vele vormen en maten verkrijgbaar. Afhankelijk van de snoeiwijze kan de Ficus smal en hoog zijn of juist breed en laag.
 
De Dracaena Lucky Bamboo is een unieke blikvanger en verkrijgbaar in vele varianten. Zo is de plant verkrijgbaar met spiraalvormige of gevlochten takken, als mini-bamboebosje of alleenstaand.

 

Verzorging Zenplanten

  • Standplaats: Zenplanten staan het liefst op een lichte plek zonder direct zonlicht. Als de buitentemperatuur niet onder de 15 ˚C komt dan kunnen de planten een plekje buiten krijgen.
  • Water geven: De Dracaena Lucky Bamboo staat graag altijd in een laagje water. De Bonsai en Ficus Ginseng staan graag in lichtvochtige grond zonder voetbad.
  • Voeding: Eens in de drie, vier weken een beetje plantenvoeding is voor de Zenplanten voldoende.
  • Tip: Als de planten te groot worden dan kunnen deze worden teruggesnoeid.
 
Kom langs in een van onze Life & Garden winkels om het assortiment te bekijken en voor persoonlijk advies.
W5.asia_.2018.3.m
W5.asia_.2018.10.m
Welke stijl
past bij
u?
Logo Life & Garden Typisch Doe de test
Modern Klassiek Landelijk Gezellig huidige stijl: Landelijk Lees meer