Menu
Webshop

Groenteplanten

De maand mei is een ideale maand om groenteplanten buiten in bakken, potten, moestuinen of in de volle grond te planten. De groenteplanten zien er niet alleen prachtig uit, maar ze dragen ook nog eens bij aan gezond eten uit je eigen tuin! En zeg nou zelf, wat is er nou fijner dan je eigen geteelde groente op te eten? Je hebt er zelf namelijk immers zoveel liefde en tijd in gestopt en de smaak is veel intenser. Bij groenteplanten kun je denken aan komkommer, paprika, tomaten, peper, pompoen en courgette.

Soorten groenteplanten

In onze vestigingen hebben we oneindig veel keuze uit groenteplanten. Heb je liever een groenteplant die al vruchtdragend is, of liever een plant waar ze nog aan moeten groeien? Daarnaast heb je ook nog klimplanten, dwergplanten of groenteplanten in de vorm van een struik. Heb je liever een tomatenplant waar gele tomaten of cherrytomaatjes aan groeien? Geen probleem, alle soorten zijn verkrijgbaar van zowel snack tot een joekelvrucht. 
 

Verzorging groenteplanten

  • Standplaats: Een groenteplant kan het beste in de volle grond of in een moestuinbak worden geplant. De plant heeft namelijk ruimte nodig om te kunnen groeien en zal op deze manier optimaal vruchten produceren. Plaats ze in een zonnig en beschutte plek uit de wind.
  • Water geven: De groenteplanten hebben veel water nodig, maar staan het liefst niet met de wortels in het water.
  • Voeding: Doordat groenteplanten erg snel groeien is het goed om de planten eens in de twee weken bij te voeden.
  • Tips voor klimplanten: Bij klimplanten is het noodzakelijk om rekjes of stokken te plaatsen om de plant te helpen om in de juiste richting te groeien. Ook is het belangrijk om klimplanten tijdens hun groeiproces op te blijven binden. Als dit niet gebeurt dan kan het zomaar zo zijn dat de plant te zwaar wordt als er groente aan komt. Hierdoor kan de plant knakken of in elkaar zakken. Tot slot is het belangrijk om regelmatig de zijscheuten te verwijderen, hierdoor kan de plant zich richten op de groei van haar vruchten.
 
Kom langs in een van onze Life & Garden winkels om het assortiment te bekijken en voor persoonlijk advies.
T5.groentenplanten_2018.1a.m
T5.groentenplanten_2018.12.paprika.m
Welke stijl
past bij
u?
Logo Life & Garden Typisch Doe de test
Modern Klassiek Landelijk Gezellig huidige stijl: Landelijk Lees meer