Menu
Webshop

Moestuin maaltijden

Hoe leuk is het om een maaltijd te bereiden met verse groenten uit eigen tuin? Naast dat koken uit de moestuin goedkoop en milieuvriendelijk is, is het ook nog eens hartstikke lekker en gezond! In dit blog vindt u drie heerlijke recepten om te maken met uw eigen moestuingroenten.

Pasta biefstuk met rode pesto

Dit recept is het allerlekkerst met zelfgemaakte rode pesto. Geen tijd of zin om dit zelf te maken? Dan kan je natuurlijk ook rode pesto uit een potje gebruiken en dat deel van het recept overslaan.

Rode_pesto_biefstuk

Bereidingswijze

Voor de rode pesto: Laat de zongedroogde tomaten en de gegrilde paprika’s uitlekken. Rooster de pijnboompitten en laat ze op keukenrol afkoelen. Stop vervolgens de zongedroogde tomaten, gegrilde paprika’s, Parmezaanse kaas en de pijnboompitten in een hakmolen.  Mix de ingrediënten totdat er een rode pasta ontstaat en voeg peper en zout toe.

Kook de Tagliatelle kort zoals aangegeven staat op de verpakking. Dep vervolgens de biefstukken droog met keukenrol en voeg peper en zout toe. Smelt de roomboter in een pan en bak de biefstukken kort aan allebei de kanten. Doe daarna de biefstuk in aluminiumfolie en laat kort nagaren. Snijd vervolgens de cherrytomaten door de helft en bak deze kort mee in het sap van de biefstuk. Giet de Tagliatelle af en voeg de helft van de rode pesto en de cherrytomaten toe aan de pasta. Maak de borden op en verdeel tagliatelle, de biefstukken en de rucola over de borden. Garneer met Parmezaanse kaas. Eet smakelijk!

 

Pasta met zelfgemaakte pesto en tomaat

Rucola uit eigen tuin is pittiger en daarom perfect om pesto van te maken. In combinatie met pasta en tomaatjes uit eigen tuin heb je een heerlijke maaltijd. Onder het recept van de pasta vindt u nog een uitgebreider recept om zelf groene pesto te maken.

Pasta_met_pesto_en_tomaat
Groene_pesto

Salade met taugé en tomaat

Deze maaltijdsalade is lekker én gezond! Je kunt er sla, taugé, tomaten en komkommer uit je moestuin in verwerken. In dit recept hebben we zelf de dressing gemaakt, maar je kunt natuurlijk ook kant-en-klare dressing gebruiken (wel minder lekker!).

Salade_met_tauge_en_tomaat
Welke stijl
past bij
u?
Logo Life & Garden Typisch Doe de test
Modern Klassiek Landelijk Gezellig huidige stijl: Landelijk Lees meer