Menu
Webshop

Wat is vensterbank tuinieren?

Vensterbank tuinieren is een simpele manier om binnenshuis groenten en kruiden te telen. In plaats van in de tuin zet je ze in een pot in de vensterbank waar ze minstens 5 uur per dag zonlicht krijgen. Zo kun je zelf de ontwikkeling van zaadje of klein plantje tot krop sla volgen én krijg je vers eten. 

Hoe werkt vensterbank tuinieren?

Je hebt niet veel nodig voor vensterbank tuinieren, alleen een pot, wat aarde, af en toe wat mest, een paar zaadjes, water en een vensterbank met minstens 5 uur per dag zonlicht. Sommige kruiden, zoals basilicum, zijn eigenlijk uitheems en willen daarom een warme plek. 

Nadat je de zaadjes geplant hebt, hoef je eigenlijk alleen maar water te geven en af en toe een beetje bij te mesten.

Verticaal vensterbank tuinieren

Is één krop sla te makkelijk voor jou en wil je veel meer? Je kan het een stapje moeilijker maken door over te gaan op verticaal tuinieren. Met deze techniek maak je op verschillende hoogtes gebruik van het zonlicht waardoor je sneller en meer kan oogsten.

Handige artikelen 

Eerder werd gezegd dat je eigenlijk niet zoveel nodig hebt voor vensterbank tuinieren, dat is ook zo, maar er zijn een aantal dingen die het makkelijker maken. Zo kan een druppelsysteem het water geven makkelijker maken. Zo hoef je niet zelf iedere dag water te geven, maar sluit je eenmalig een systeem aan en hoef je daarna niks meer te doen behalve wachten, af en toe controleren en oogsten.  

Welke stijl
past bij
u?
Logo Life & Garden Typisch Doe de test
Modern Klassiek Landelijk Gezellig huidige stijl: Landelijk Lees meer