Menu
Webshop

DCM Naturapy: natuurlijke bestrijdingsmiddelen moestuin & siertuin

Biologische bestrijding van trips, spint, slakken en witte vlieg is allemaal mogelijk met de producten van DCM Naturapy. Dit duurzame alternatief om je planten te beschermen gaat uit van het natuurlijke evenwicht in de tuin. In eerste instantie richt deze ‘therapie voor en door de natuur’ zich op het gezond houden van planten, zodat ze minder vatbaar zijn voor mogelijke problemen. Daarnaast bestrijdt het de meest voorkomende plaaginsecten en plantenziekten.

Biologische mest moestuin, siertuin en boomgaard

Organische meststoffen zijn beter voor de planten en bodem dan kunstmest. Brandnetelgier (DCM Ortie-Protect) en kruidengier (DCM Herba-Protect) zijn 100% natuurlijke meststoffen, die het bodemleven bevorderen en de plantengroei stimuleren.  Deze plantenaftreksels kunnen gebruikt worden op alle planten zowel in de moestuin, de siertuin als de boomgaard.

Bestrijding met natuurlijke vijanden

Het DCM Naturapy assortiment bevat ook een selectie natuurlijke vijanden van de meest voorkomende plaaginsecten. Bladluizen kunnen bijvoorbeeld bestreden worden met de larven van het lieveheersbeestje. Ook schadelijke plagen zoals spintmijt, engerlingen, slakken en de taxuskever kunnen op deze manier heel effectief bestreden worden zonder verdere schade aan de tuin aan te richten.

Middel tegen slakken op planten

De slakkenwal (DCM Lima-Shield) voorkomt slakkenvraat op een natuurlijke manier. Door de hoekige lavakorrels uit te strooien rond de planten, vormen de scherpe korrels een onoverbrugbare hindernis voor slakken. Er bestaat ok een fysische barrière voor bomen, namelijk bomenwitsel (DCM Tree-Shield). Door de boom in te smeren met dit mengsel is het beschermt tegen zonnebrand en vorstscheuren, maar ook tegen schadelijke insecten en korstmossen.

Hommels kopen voor de bestuiving van je moestuin

Hommels zijn onmisbaar in een moestuin, want ze zorgen voor de bestuiving van de bloemen. Een optimale bestuiving zorgt voor meer, betere en mooiere vruchten. Het is nu mogelijk om een hommelnest te kopen met wel 80 hommels. Bekijk het filmpje hieronder voor meer informatie.

Het DCM Naturapy assortiment is verkrijgbaar in onze Life & Garden winkels en onze medewerkers kunnen hier desgewenst meer uitleg over geven.

Welke stijl
past bij
u?
Logo Life & Garden Typisch Doe de test
Modern Klassiek Landelijk Gezellig huidige stijl: Landelijk Lees meer