Menu
Webshop

Een pomp in uw vijver

In een tuinvijver is een pomp het kunstmatige hart achter iedere waterbeweging. Er zijn pompen met een lage capaciteit die in een ton of waterornament een bescheiden straaltje water omhoog brengen. In grote en kleine vijvers kunnen pompen die uitgerust zijn met speciale filters, behalve voor een klaterende fontein of stromend beekje, vooral ook voor helder water zorgen.

De benodigde capaciteit

De capaciteit van de pomp staat vermeld op de verpakking of op de gebruiksaanwijzing. Meestal is dit een grafiek waarop twee gegevens belangrijk zijn: hoe hoog de pomp het water kan oppompen (de maximale waterkolom) en het maximale aantal liters water dat hij per minuut of per uur verpompt.

Als het maximale aantal liters wordt verpompt, is de waterkolom nul en als de waterkolom tot maximumhoogte wordt opgepompt, staat het water stil. De vuistregel is dat er voldoende water stroomt als er niet meer dan tot halve maximumhoogte (boven het vijveroppervlak) opgepompt hoeft te worden. Voor een laag fonteinstraaltje van 50 cm boven water is een pomp met een capaciteit van 30-40 liter per minuut voldoende. Voor een beekje is meer capaciteit nodig.

Pompen met afstandsbediening

Sommige pompen hebben een afstandsbediening. Hiermee kunt u de prestatie van uw pomp op afstand bedienen en vaak ook de pompcapaciteit vermeerderen of verminderen.

Bij Life & Garden Etten-Leur, Hulst, Oostburg, Renesse & Zuid-Scharwoude kunt u terecht voor al uw vijvermaterialen.

Een fonteinpomp zorgt voor sfeer in uw vijver
Een pomp is het kunstmatige hart achter iedere waterbeweging in een vijver
Welke stijl
past bij
u?
Logo Life & Garden Typisch Doe de test
Modern Klassiek Landelijk Gezellig huidige stijl: Landelijk Lees meer