Menu
Webshop

Hoe bestrijd ik bladluizen?

Bladluizen natuurlijk bestrijden kan op verschillende manieren. Het weghalen van een paar takjes of een enkele plant is soms al genoeg om van de bladluizen af te komen. Pas als al uw planten onder komen te zitten, is het noodzakelijk om de bladluizen te bestrijden.

Bladluis bestrijden met lieveheersbeestjes

Het bestrijden van bladluis kunt u doen met lieveheersbeestjes, de natuurlijke vijand van de bladluis. Door te zorgen dat u zoveel mogelijk lieveheersbeestjes in uw tuin krijgt, zal het aantal bladluizen sterk verminderen. Deze nuttige beestjes kunt u al lokken met een paar simpele aanpassingen. Belangrijk is om geen chemische bestrijdingsmiddelen te gebruiken, want hier kunnen ze dood aan gaan.

Lieveheersbeestjes lokken

Lieveheersbeestjes komen af op een gevarieerde beplanting. Zorg vooral voor bloeiende planten, want lieveheersbeestjes zijn dol op nectar. Ook hebben ze een voorkeur voor brandnetels, dus haal deze niet weg als u lieveheersbeestjes wilt lokken. ’s Nachts zoeken ze een plek op om te schuilen, bijvoorbeeld in het hoge gras. Ook in de winter zoeken ze een schuilplaats, laat daarom bladeren en stengels die in de herfst vallen op sommige plaatsen liggen of plaats een insectenhotel.

Lieveheersbeestjes kopen

Het is ook mogelijk om de larven van lieveheersbeestjes te kopen. De larven kunnen nog niet vliegen, waardoor ze beter op de gewenste plaats blijven dan de kevertjes. Bovendien kunnen de larven elk tot wel 100 luizen per dag eten voordat ze verpoppen. Deze beestjes zijn te koop in onze Life & Garden winkels en kunt u vinden bij het DCM Naturapy assortiment.

Bladluizen bestrijden met sterke geuren

Natuurlijk zijn er ook andere manieren om van bladluizen af te komen. Ze kunnen bijvoorbeeld afgeschrikt worden met sterke geuren, want daar hebben ze een verschrikkelijke hekel aan! Plant lavendel of salie in de buurt van de luizen of leg er teentjes knoflook of stukjes ui neer.

Bladluizen bestrijden met een vangplant

Een andere manier om van bladluizen af te komen, is het gebruik van een zogenaamde vangplant. Dit is een plant die bladluizen juist aantrekt, bijvoorbeeld de Oost-Indische kers. Met deze plant verzamelt u alle luizen bij elkaar en kunt u ze gemakkelijk in één keer verwijderen. Doe ze even in een bakje met water, dan weet u zeker dat ze het niet overleven!

Heeft u ondanks deze maatregelen toch nog last van bladluis? Dan kunt u gebruik maken van biologische bestrijdingsmiddelen. In onze winkels vertellen we u hier graag meer over.

Lieveheersbeestjes_zijn_dol_op_bladluizen_en_daarom_perfect_als_bestrijdingsmiddel
De_geur_van_lavendel_schrikt_bladluizen_af
Welke stijl
past bij
u?
Logo Life & Garden Typisch Doe de test
Modern Klassiek Landelijk Gezellig huidige stijl: Landelijk Lees meer