Menu
Webshop

Hoe bestrijd ik ongedierte in de tuin?

Ongewenste beestjes in de tuin is iets waar iedereen weleens last van heeft. Gezonde tuinplanten lopen minder gevaar belaagd te worden door allerlei schadelijke insecten, schimmels of ander ongedierte. Het is daarom belangrijk dat u de plant in de juiste grond zet en dat u let op zijn behoefte aan schaduw of zon. Voorkomen is beter dan genezen, maar als u toch last heeft van vervelende beestjes vindt u hier hoe u er weer vanaf komt.

Luizen bestrijden

Luizen belagen vooral rozen in het voorjaar. Om luizen te bestrijden is een nevelspuit, waar het bestrijdingsmiddel kant-en-klaar in zit, erg handig. Ook kunt u bladluizen bestrijden met de natuurlijke vijand, namelijk lieveheersbeestjes. Deze zijn bij Life & Garden te koop onder het assortiment DCM Naturapy.

Meeldauw bestrijden

Lijkt het net of uw plant onder de witte poeder zit? Dan heeft de plant waarschijnlijk last van meeldauw. Sommige planten, zoals Phlox zijn hier heel gevoelig voor. In het vroege voorjaar kunt u preventief spuiten. Een kant-en-klare flacon bestrijdingsmiddel is het makkelijkste om tegen meeldauw te gebruiken. Planten en rozen kunnen flink in groei stagneren als meeldauw niet wordt behandeld.

Mieren verjagen

Om mieren te bestrijden is er een poeder voor binnen en voor buiten. Er zijn echter ook planten waar mieren een hekel aan hebben. Door de geur houden Goudsbloemen, Afrikaantjes, Lavendel, Boerenwormkruid en Bieslook mieren op afstand.

Slakken bestrijden

Slakken bestrijden kan met slakkenkorrels, maar een slakkenwal is een meer diervriendelijke oplossing. Zo’n slakkenwal bestaat uit hoekige lavakorrels die uitgestrooid worden rond de plant. Deze scherpe korrels vormen een onoverbrugbare hindernis voor slakken.

Mollen verdrijven

Mollen hebben een gevoelig reukorgaan en reageren direct op de voor hen uiterst onprettige geur van mollenstaafjes. Zij ruiken de stank van vele meters afstand en verlaten dan het behandelde gebied. Ook zijn er planten met een voor mollen onaangename geur, zoals Keizerskroon (Fritillaria imperalis) en Kruisbladwolfsmelk (Euphorbia lathyrus).

Katten en honden wegjagen

Katten en honden hebben de hinderlijke gewoonte om vooral in de tuin van de buren hun behoefte te doen. Om ze uit uw tuin te jagen zijn er verschillende strooimiddelen met een bepaalde geur waar ze een grote hekel aan hebben. Ook de plant Wijnruit (Ruta gravaeolens) heeft een voor katten onaangename geur. Vooral als de plant bloeit lopen ze er in een grote boog omheen.

Konijnen uit de tuin weren

Konijnen kunnen door hun enorme vraatzucht flink wat schade aan beplanting toebrengen. Er is een natuurlijk strooimiddel dat een geur verspreidt die afstotend werkt voor het gevoelige reukorgaan van konijn en haas. Strooi de eerste keer de korrels goed uit. Strooi er daarna iedere 2 weken een klein beetje bij om de geur vers te houden.

In de schappen bij Life & Garden kunt u allerlei producten vinden om ongewenste dieren op een afstand te houden. Wij adviseren u desgewenst graag over de te gebruiken producten.

Om_mieren_te_bestrijden_is_er_een_poeder_voor_binnen_en_voor_buiten.
Slakkenkorrels_kunt_u_bijvoorbeeld_onder_een_dakpan_leggen_op_de_plek_waar_deze_beestjes_voor_overlast_zorgen.
Welke stijl
past bij
u?
Logo Life & Garden Typisch Doe de test
Modern Klassiek Landelijk Gezellig huidige stijl: Landelijk Lees meer