Menu
Webshop

Hoeveel water geef ik de tuin?

In een droge zomer is water geven een tijdrovend karwei. Toch hebben planten juist in die periode water nodig om beter en mooier te groeien. Life & Garden heeft handige systemen te koop om dit klusje gemakkelijk te klaren. Weet u niet zo goed wanneer en hoeveel water u moet geven in de tuin? Lees dan onze 5 handige watergeeftips. 

De 5 gouden regels voor besproeiing

  1. Besproei liever te weinig dan te veel. In borders is het al genoeg om 2x per week te sproeien met lekker veel water.
  2. Besproei laat in de avond of ’s morgens vroeg. Hiermee geef je de planten de tijd om het water op te nemen voor het echt warm wordt. Besproei planten nooit in de brandende zon.
  3. Besproei doelgericht. Besproei goed rondom de plant, zodat alle wortels genoeg water krijgen. Als je slechts op één wortelpunt sproeit, leidt dit tot eenzijdige wortelgroei, waardoor de voedingstoffen uit de bodem niet goed opgenomen worden.
  4. Houd de bladeren droog. Als de bladeren ’s avonds nat zijn, hebben de planten namelijk meer kans om ziek te worden. Overdag kunnen natte bladeren verbranden door de zon.
  5. Gebruik goede, kleirijke grond. Grond die rijk is aan kleimineralen kan het water beter vasthouden. Tijdens natte periodes zorgt deze grond juist weer voor waterafvoer.

 

Automatisch water geven

Met een besproeiingssysteem kunt u de watertoevoer automatisch instellen met een timer of tijdklok of u laat een computer de beregening regelen. U hoeft dan alleen de sproeitijd in te stellen en de computer regelt de rest. Met vochtsensoren maakt u het uzelf nog gemakkelijker. Als de sensoren constateren dat de grond vochtig genoeg is, stopt het programma automatisch. Zelfs tijdens uw vakantie wordt uw tuin van de juiste hoeveelheid water voorzien.

Micro drip systeem

Druppelsgewijs water geven vinden veel planten prettig. Daarom is er een handig systeem voor uw terras of balkon met planten in potten of border. Het micro drip systeem zorgt ervoor dat de planten op de juiste tijd de juiste hoeveelheid water krijgen. Ook (pas aangeplante) hagen hebben veel baat bij dit systeem.

Vraag gerust in uw Life & Garden vestiging om meer informatie en advies. Onze medewerkers helpen u graag bij het bepalen van de sproeipunten.

Met_een_watertimer_kunnen_de_besproeiingstijdeneenvoudig_worden_geprogrammeerd.
Het_micro_drip_systeem_zorgt_ervoor_dat_de_planten_op_de_juiste_tijd_de_juiste_hoeveelheid_water_krijgen.
Welke stijl
past bij
u?
Logo Life & Garden Typisch Doe de test
Modern Klassiek Landelijk Gezellig huidige stijl: Landelijk Lees meer