Menu
Webshop

Onderhoudsvriendelijke tuin

Hoe heb je een mooie tuin zonder veel te doen?

Dit is een vraag die veel mensen hebben. Een mooie tuin is leuk, maar het kost vaak zoveel moeite. Toch is het mogelijk om een nette, mooie tuin te hebben zonder dat je elke week bezig bent met onderhouden. Wij leggen je uit hoe.

Kies de juiste planten

Hoe makkelijk de tuin te verzorgen is hangt natuurlijk af van wat er allemaal in de tuin staat. Als je moeilijk verzorgbare planten hebt, zul je natuurlijk meer moeten verzorgen. Maar welke planten zijn makkelijk te verzorgen? Hieronder een paar geweldige planten voor in de onderhoudsvriendelijke tuin.

Cactus

De cactus is een stoere plant die water opslaat en dus erg weinig water nodig heeft. Daarnaast zorgt hij er ook voor dat er geen kat meer in de buurt komt.

Vlijtig liesje

Het vlijtig liesje is een vrolijk kleurend bloemetje wat overal terecht kan. Bloembakken, potten of borders, het maakt dit liesje niet uit.

Varen

Of hij veel of weinig zon krijgt maakt de varen niet uit. Het enige wat deze plant nodig heeft is een vochtige grond.

Vetplantjes

Vetplantjes zijn sterke planten die overal ter wereld voor kunnen komen. Van woestijnen tot hoge bergen tot langs de Nederlandse snelweg, overal kunnen ze leven, dus jouw achtertuin moet ook wel lukken.

Ooievaarsbek

De Ooievaarsbek komt in allerlei mooie kleurtjes voor. Zelfs na een lange droge tijd sterft hij niet, hij zal alleen minder mooi worden. Pluspuntje: deze plant trekt vlinders en bijen aan.

Grasmat

Veel mensen denken dat gras een makkelijke, onderhoudsvriendelijke manier is om een onderhoudsvriendelijke tuin mee te vullen. Gras vergt echter meer aandacht dan mensen zich realiseren. Maaien, verticuteren, ontmossen en bemesten zijn allemaal dingen die bij een mooie grasmat horen. Een kleine grasmat met meer borders en struiken is dus makkelijker voor de verzorging. Daarnaast geeft het ook wat meer afwisseling.

Hulpmiddelen

Er zijn genoeg hulpmiddelen beschikbaar om ervoor te zorgen dat je met weinig moeite een nette tuin kan behouden. Een goed voorbeeld hiervan zijn robotgrasmaaiers. Deze apparaten hoef je alleen maar in te stellen op de juiste maaihoogte en je hoeft de rest van het jaar niet meer zelf in de weer om je gras te maaien. Ook voor de besproeiing zijn er vergelijkbare mogelijkheden. Met sproeisystemen is het mogelijk om precies te bepalen welke plant hoeveel water krijgt zonder dat jij naar buiten hoeft. Er zijn zelfs systemen, zoals het Gardena Smart System, die de grasmaaiers en sproeiers op elkaar af kunnen stemmen. Zo gaat alles in de tuin automatisch en hoef jij niet eens op te staan vanuit je luie stoel. 

Welke stijl
past bij
u?
Logo Life & Garden Typisch Doe de test
Modern Klassiek Landelijk Gezellig huidige stijl: Landelijk Lees meer