Menu
Webshop

Tuinverlichting

Met de juiste verlichting geniet u ook ’s avonds nog van uw tuin. Behalve functioneel kan tuinverlichting ook heel sfeervol zijn en kan het zorgen voor inbraakpreventie, zoals een buitenlamp met sensor.

Soorten tuinverlichting

Er worden drie vaktermen voor soorten verlichting gehanteerd:

Verlichten: dit is de functionele verlichting, die ervoor zorgt dat alles goed zichtbaar is in het donker. Dit wordt bijvoorbeeld gebruikt bij de voordeur, op het terras, bij de oprit, de schuurdeur, etc. Bij dit soort verlichting wordt ook vaak gebruik gemaakt van een bewegingssensor, zodat het licht automatisch aangaat bij beweging.

Belichten: hiermee zet u een blikvanger in uw tuin in het licht, bijvoorbeeld een tuinbeeld, een struik of de vijver. Voor het belichten worden vaak vaste armaturen gebruikt. De elektrische leidingen worden in de grond aangebracht en aangesloten op spots. Deze ‘spots’ zijn verkrijgbaar in veel verschillende uitvoeringen.

Aanlichten: dit is sfeerverlichting die zorgt voor meer geraffineerde effecten. Denk aan licht dat ergens langs strijkt of een lichtpuntje dat een sprookjesachtige sfeer creëert zonder dat duidelijk te zien is, waar het licht vandaan komt.

Tuinverlichting 12 volt

Voor tuinverlichting wordt vaak gebruik gemaakt van zwakstroominstallaties oftewel laagspanningsverlichting. Door de lage spanning (12V) is deze verlichting erg veilig en daardoor gemakkelijk zelf aan te leggen. Door middel van een transformator, die u aansluit op het lichtnet, wordt de netspanning omgezet in een 12-volts laagspanning. U kunt het systeem gemakkelijk uitbreiden of veranderen met een kabelsplitser of verlenger. In de winkels van Life & Garden krijgt u uitgebreid advies over het gebruik.

Schakelaars en bediening

Wat is er makkelijker dan de tuinverlichting vanuit uw huis te kunnen bedienen? Er zijn diverse mogelijkheden voor schakelaars en bedieningen. Een timer is handig voor als u ’s avonds niet thuis bent. De lampen worden dan automatisch in- of uitgeschakeld.

Verlichting zonder elektra

Bij Life & Garden is ook verlichting verkrijgbaar waar geen elektra aan te pas komt. Denk bijvoorbeeld aan olielampen, fakkels, windlichten en lantaarns, maar ook kaarsen en waxinelichtjes doen het goed in het donker en geven uw terras een gezellige sfeer.

Functionele tuinverlichting kan ook mooi zijn.
Sfeervolle tuinverlichting
Welke stijl
past bij
u?
Logo Life & Garden Typisch Doe de test
Modern Klassiek Landelijk Gezellig huidige stijl: Landelijk Lees meer