Menu
Webshop

Wat u moet weten over vijverfilters

Als het zelfreinigend vermogen van de vijver niet meer optimaal is dan is een filtersysteem nodig om de vijver een handje te helpen. Een vijver met koi karpers waarin weinig of geen planten groeien kan zelfs niet zonder filtersysteem.

De lamp van UVS-filters produceert UVC-straling. Algen, microben en ziektekiemen die aan deze straling worden blootgesteld sterven af. Bij ‘Garden specialties’ UVC-filters komt het licht direct zonder stralingsverlies in aanraking met het vijverwater, waardoor de werking van deze filters uitzonderlijk hoog is.

2-kamersysteem

In het 2-kamersysteem leidt een spraybar het vijverwater langs de borstels. Deze filteren het grove vuil waarna het water door middel van een tussenschot naar de tweede kamer wordt geleid. Hierin bevinden zich drie verschillende lagen profielschuim die het laatste zwerfvuil aan het water onttrekken.

Biologische kringloop

De Biosys 3 bestaat uit een voorzuiveringsinstallatie, een filter en een pomp. Met dit apparaat ontstaat een biologische kringloop. Het UVC-licht in de voorzuiveringsinstallatie laat algen samenklonteren zodat deze gemakkelijker uit het water gefilterd kunnen worden.

De magneet voorkomt dat belangrijke onderdelen van de filter en de pomp verkalken. Het Biotec filter zet schadelijke stoffen uit het water om in onder andere stikstof die vervliegt en de vijver verlaat. De vijverpomp regelt de afvoer van overtollige voedingsstoffen en zorgt voor belangrijke zuurstofverrijking.

Bij Life & Garden Etten-Leur, Hulst, Oostburg, Renesse & Zuid-Scharwoude krijgt u professioneel advies over alles wat met uw vijver te maken heeft.

Filterpomp voor uw vijver
Welke stijl
past bij
u?
Logo Life & Garden Typisch Doe de test
Modern Klassiek Landelijk Gezellig huidige stijl: Landelijk Lees meer