Menu
Webshop

Welke basis gereedschappen heb ik nodig in de tuin?

Met het juiste gereedschap wordt het werken in de tuin een ontspanning in plaats van een inspanning. Goed gereedschap is het halve werk en voorkomt ergernis.

Een schuur vol tuingereedschap is niet nodig. Veel materialen zijn met een combi-systeem op elkaar aan te sluiten. Een heggenschaar kunt u bijvoorbeeld gebruiken voor het snoeien van de haag, maar u kunt er ook de kanten van een klein gazonnetje mee onderhouden. Bij Life & Garden zijn systemen verkrijgbaar om het gereedschap ordelijk op te bergen.

Basisgereedschap

Een tuinier heeft in ieder geval de volgende basis gereedschappen nodig:

  • Een spa of schop
  • Een krabber of woeler
  • Een schoffel of een hak
  • Een hark
  • Een greep (spitriek of spadevork)
  • Een bats (panschop)


Spa of schop:
hiermee kunt u spitten. Er zijn steellengten van 75-100 cm en bladlengten van 27-30 cm. Er zijn flinke kwaliteits- en prijsverschillen. Roestvrij gereedschap is misschien wat prijziger, maar heeft een veel langere levensduur. Kies in ieder geval de bij u passende steellengte. 

Krabber of woeler: meestal heeft dit gereedschap drie haken die door de grond getrokken worden. Ideaal om dichtgeslagen grond weer los te maken. Soms zijn de haken ook nog getand. De werkbreedte van ca. 10 cm is handig om tussen planten door te werken.

Schoffel of hak: hiermee snijdt u vlak onder het grondoppervlak de onkruidwortels af. Ideaal voor lichte grond. Schoffels zijn in verschillende breedten en ook in roestvrijstalen uitvoeringen verkrijgbaar. Voor zware grond (klei of leem) is een hak beter. Terwijl u achteruitloopt, kunt u hiermee de grond losmaken en het onkruid verstoren.

Hark: voor het egaliseren van grond, perken en grind(paden). De meest voorkomende hark heeft 16 tanden.

Greep: deze wordt ook wel spitriek of spadevork genoemd. Dit handige gereedschap heeft geen blad, maar vier tanden. Ideaal om o.a. zware grond om te zetten, tuinafval te verplaatsen of de composthoop om te zetten.

Bats of panschop: een schop met een groot blad. Niet om mee te spitten, maar om de grond te verplaatsen en te egaliseren.

Snoeigereedschap

Kies vooral een snoeischaar van uitstekende kwaliteit. Bij voorkeur met roestvrijstalen messen. Voor linkshandigen zijn er speciale snoeischaren. Voor dikke takken is een snoeizaag heel handig. Voor het snoeien van Buxus, haag en het in model brengen van heesters is een heggenschaar heel praktisch.

Life & Garden biedt een ruim assortiment tuingereedschappen waarmee het werken in de tuin een fluitje van een cent wordt.

Een krabber is ideaal om dichtgeslagen grond weer los te maken
Een hark gebruikt u voor het egaliseren van grond, perken en grind(paden)
Een goede snoeischaar met roestvrijstalen messen is een must have voor uw snoeiwerk
Welke stijl
past bij
u?
Logo Life & Garden Typisch Doe de test
Modern Klassiek Landelijk Gezellig huidige stijl: Landelijk Lees meer