Menu
Webshop

Tuinplanten

Eyecatchergroenteplanten

Groenteplanten

Groenteplanten zien er niet alleen prachtig uit, maar ze dragen ook nog eens bij aan gezond eten uit je eigen tuin! En zeg nou zelf, wat is er nou fijner dan je eigen geteelde groente op te eten?

Lees meer
Auteur Sharina
Datum 16-05-2018
Eyecatcherpetuniamand

Petunia

De Petunia is een kleurrijke eenjarige zomerbloeier die lang bloeit en zorgt voor een prachtige bloemenzee in de tuin. De plant doet het goed in hangmanden, kuipen, muurzakken en bakken, maar staat ook prachtig tussen de bodembedekkers in de border!

Lees meer
Auteur Esther
Datum 04-04-2018
Hederaintuin

Klimop - Hedera

Hedera (klimop) is de grote groenmaker die je tuin het hele jaar door groen kleurt. Doordat Hedera snel groeit en altijd groen blijft is het de perfecte bekleder voor schuttingen, gaaswanden, prieeltjes en zelfs muren.

Lees meer
Auteur Esther
Datum 01-03-2018
Eyecatcherwilg

Wilg - Salix

De Wilg (Salix) is een mooie aanwinst voor tuin of terras. Bij sommige soorten reiken de takken omhoog, terwijl bij de Treurwilg de takken stijlvol omlaag hangen. Lees meer over wilgen in deze blog.

Lees meer
Auteur Esther
Datum 01-02-2018
Eyecatchercamelia

Camellia

De Camellia is een sprookjesachtige bladhoudende struik die bloeit als alles nog kaal is. In de eerste vier maanden van het jaar schittert deze plant met grote roosachtige bloemen tot wel 12 cm doorsnee!

Lees meer
Auteur Esther
Datum 02-01-2018
Schijnhulst2

Schijnhulst

Schijnhulst (Osmanthus) is een wintergroene, bladhoudende struik die, zoals de naam al zegt, op Hulst lijkt. Het is een compacte plant die ideaal is voor balkon en terras.

Lees meer
Auteur Esther
Datum 06-11-2017
Viooltjes

Viooltjes

In oktober zijn de zomerbloeiers en meeste vaste planten aan het einde van hun bloeiperiode. Dit geldt echter niet voor het Viooltje! Violen vinden de lagere temperaturen juist heerlijk en bloeien uitbundig tot de winter invalt.

Lees meer
Auteur Esther
Datum 17-10-2017
Bolchrysant_lichtroze_en_geel

Bolchrysant

Bolchrysanten stralen wanneer de dagen korter zijn. De plant maakt op korte dagen namelijk knoppen aan waardoor hij zo rijk zal boeien dat er geen blad meer te zien is!

Lees meer
Auteur Esther
Datum 30-08-2017
Gentiaan

Gentiaan

Gentiaan heeft een prachtige intens blauwe kleur en mooie klokvormige bloemen. Met deze plant in de tuin kan je heerlijk wegdromen over alpenweides, de plek waar Gentiaan van nature groeit.

Lees meer
Auteur Esther
Datum 01-08-2017
De_calla_ornithogalum_en_lelie_hebben_prachtige_bloemvormen.

Zomerbollen op pot

Zomerbollen op pot geven je terras of balkon een echte zomerlook! Er zijn heel veel verschillende soorten, dus er is voor elke tuin en smaak wel een geschikte te vinden. Ook leuk is het om verschillende soorten te combineren. Wij hebben de drie mooiste so

Lees meer
Auteur Esther
Datum 29-06-2017
Echinacea_zonnehoed

Zomerbloeiende vaste planten

Zomerbloeiende vaste planten halen kleur en geur naar ieder terras en lokken bijen en vlinders. Deze planten zijn winterhard, waardoor je er jarenlang van kunt genieten! Maak kennis met de Echinacea, Phlox en Delphinium.

Lees meer
Auteur Esther
Datum 02-06-2017
Mandevilla

Mandevilla

De Mandevilla is een dankbare, bloeiende tuinplant. Van mei tot de eerste vorst bloeit de Mandevilla uitbundig met prachtige witte, gele, rode of roze trompetvormige bloemen. Hierdoor is de plant een populaire bloeier voor tuin, balkon en terras.

Lees meer
Auteur Esther
Datum 01-05-2017
Citrusboompjes_in_pot

Citrusboompjes

Waan je in mediterrane sferen met de vrolijke kleuren, heerlijke geuren en (als het meezit) exotische vruchten van deze boompjes. Deze beauty’s blijven ook nog eens het hele jaar groen, dus ook in de winter kun je ervan genieten!

Lees meer
Auteur Esther
Datum 28-02-2017
Voorjaarsbollen_in_mand

Voorjaarsbollen op pot

Met bloembollen op pot haal je het voorjaar heerlijk vroeg in huis of tuin! De prachtige bloemen schieten bij het eerste beetje warmte namelijk al uit het bolletje en fleuren je huis of tuin op met vrolijke kleuren en heerlijke geuren.

Lees meer
Auteur Esther
Datum 03-02-2017
Winterheide

Winterheide (Erica)

Wie weleens op de heide komt voor een heerlijke wandeling herkent vast het mooie, bijna oneindige tapijt van kleurige bloemetjes. Ook op het terras of op het balkon kan Winterheide zorgen voor een bloemenzee aan kleur!

Lees meer
Auteur Esther
Datum 02-01-2017
Hulst_ilex

Hulst

Hulst is door zijn mooie bladkleuren en bijzondere bladvorm een graag geziene plant in de tuin. De meeste soorten kun je in allerlei vormen knippen, van haag tot prachtige bol op stam.

Lees meer
Auteur Esther
Datum 04-11-2016
Eyecatcher_leucothoe

Leucothoe

Leucothoe (druifheide) is een prachtig struikje en een echte blikvanger in de tuin of op het balkon. Vooral in het najaar brengt de Leucothoe kleur in de tuin met zijn mooie gekleurde bladeren.

Lees meer
Auteur Esther
Datum 04-11-2016
Borstelveergras

Borstelveergras

Borstelveergras (Pennisetum) is een bijzondere plant die zowel in de zomer als in de winter prachtig is om te zien. Dit is ook een van de redenen dat siergrassen zo populair zijn in de tuin.

Lees meer
Auteur Vivian
Datum 30-09-2016
Eyecatcher_siergrassen

Siergrassen

Wilt u uw tuin een natuurlijk tintje geven dan zijn siergrassen hier erg geschikt voor. Siergrassen hebben verschillende bladkleuren en combineren mooi tussen vaste planten of langs een vijver.

Lees meer
Auteur Vivian
Datum 12-08-2016
Vlinderstruik

Vlinderstruik

De vlinderstruik (Buddleja) heeft, zoals de naam al zegt, een grote aantrekkingskracht op vlinders. Daarnaast is deze plant met zijn lange bloemaren en prachtige kleuren een echt sieraad in de tuin.

Lees meer
Auteur Esther
Datum 27-07-2016
Wissel_planten_met_verschillende_bloeitijden_af.

Pluimhortensia

De pluimhortensia is een sterke bladverliezende struik met sierlijke pluimvormige trossen die wel 30 cm groot kunnen worden. Het is een opvallende verschijning in iedere tuin die rijk bloeit en ‘insectvriendelijk’ is.

Lees meer
Auteur Vivian
Datum 28-06-2016
Vaste_planten_het_fundament_van_uw_tuin

Vaste planten: het fundament van uw tuin

Vaste planten zijn de basis van uw tuin. In het voorjaar verschijnt het frisse groen en beginnen ze aan hun groei- en bloeitijd. In het najaar sterven de meeste soorten boven de grond af, maar de wortels onder de grond blijven leven.

Lees meer
Auteur Esther
Datum 28-06-2016
Tropische_sferen_op_uw_terras_of_balkon_krijgt_u_met_kuipplanten_als_de_oleander.

Kuipplanten: verzorging en tips

Kuipplanten komen uit zuidelijke streken en vinden een zonnige plek prettig. Waan u rond de Middellandse zee met Oleanders en Bougainville. Voor de mooiste bloemen zet u deze onder een glazen afdak.

Lees meer
Auteur Esther
Datum 24-06-2016
Eyecatcher_eenjarige_zomerboeiers

Slimme tips voor uw eenjarige zomerbloeiers

Een eenjarige zomerbloeier brengt de hele zomer kleur in uw tuin. Ze bloeien vaak maandenlang en hun vrolijke kleuren geven de tuin een zomers accent. Behalve in de volle grond staan ze ook heel fleurig in potten, bakken, manden en kuipen. 

Lees meer
Auteur Esther
Datum 17-05-2016
Fuchsia roze roos

Rozen snoeien

Een van de meest tot de verbeelding sprekende bloemen is de roos. Het zijn dankbare planten met vaak een enorm lange bloeitijd. Snoeien houdt de roos jong en daarom is een jaarlijkse knipbeurt nodig om gezonde en krachtige planten te krijgen.

Lees meer
Auteur Vivian
Datum 30-03-2016
Klimhortensia

Sfeermakers in de tuin: klimplanten

Klimplanten horen zeker thuis in een piepklein tuintje, want op de grond nemen ze  relatief weinig ruimte in. Een oud houten schuurtje krijgt een extra romantische uitstraling met een klimplant. 

Lees meer
Auteur Vivian
Datum 25-03-2016
Heester in een mooie bak

Heesters in uw tuin

Met heesters en struiken wordt hetzelfde bedoeld. Ze onderscheiden zich van bomen doordat ze geen duidelijke stam vormen. Heesters geven een tuin volume en hebben sierwaarde door hun bloemen, bessen of mooie bladeren.

Lees meer
Auteur Vivian
Datum 25-03-2016
Een buxus is een ideale haag die altijd groen blijft

Welke haag moet ik kiezen

Er zijn zoveel soorten hagen dat het lastig kan zijn om te kiezen. Een haag kan dienen als erfafscheiding, windkering of om minder fraaie zaken uit het zicht te houden. Maar welke haag is geschikt voor jouw tuin?

Lees meer
Auteur Vivian
Datum 25-03-2016
Welke stijl
past bij
u?
Logo Life & Garden Typisch Doe de test
Modern Klassiek Landelijk Gezellig huidige stijl: Landelijk Lees meer