Menu
Webshop

Bolchrysant

Bolchrysanten stralen wanneer de dagen korter zijn. De plant maakt op korte dagen namelijk knoppen aan waardoor hij zo rijk zal boeien dat er geen blad meer te zien is! Met de bolchrysant heb je gegarandeerd wekenlang een kleurrijke nazomer.

Bolchrysant – najaarsbloeier

De bolchrysant bloeit van augustus tot november met heel veel kleine chrysantjes. De najaarsbloeier is verkrijgbaar in prachtige herfstkleuren, maar ook in frisse kleuren als lichtroze en wit. Chrysanten passen eigenlijk in elke tuin, afhankelijk van de pot waarmee je ze combineert. Kies voor de klassieke look een basis van robuust aardewerk. Eén kleur en één formaat staat het best in een moderne tuin, terwijl het in een landelijke tuin juist leuk is om verschillende kleuren en formaten bij elkaar te zetten. Ook in een oosterse tuin past de bolchrysant perfect. In China is de plant zelfs zo populair dat er een hele stad naar is vernoemd: Chu-Hsien (chrysantenstad).  Doordat de bloemen van de bolchrysant symbool staan voor een lang leven, is de plant ook een populair cadeau.  

Verzorging bolchrysant

  • Standplaats: Bolchrysanten staan graag op een lichte standplaats in de halfschaduw tot volle zon.
  • Voeding: Geef de plant voor een rijke bloei om de twee weken wat plantenvoeding.
  • Water geven: Geef de bolchrysant regelmatig water en laat de grond nooit uitdrogen. Door de grote bol komt het regenwater niet altijd goed bij de kluit terecht. Controleer dit dus goed.
  • Bolchrysant overhouden: Als je de bolchrysant goed verzorgt, kan hij volgend jaar weer gaan bloeien. Dit doe je door de chrysant in de winter op een vorstvrije plek te zetten en in het vroege voorjaar terug te knippen tot enkele centimeters boven de grond. In maart/april kan de chrysant weer naar buiten, waar hij stengels en blaadjes zal vormen. Wanneer de dagen weer korter worden, gaat de bolchrysant opnieuw bloeien.
 

Kom voor meer advies en om het assortiment te bekijken naar een van onze Life & Garden winkels.

Bolchrysant_lichtroze_en_geel
Bolchrysanten_zijn_verkrijbaar_in_vele_kleuren
Welke stijl
past bij
u?
Logo Life & Garden Typisch Doe de test
Modern Klassiek Landelijk Gezellig huidige stijl: Landelijk Lees meer