Menu
Webshop

Borstelveergras

Borstelveergras (Pennisetum) is een bijzondere plant die zowel in de zomer als in de winter prachtig is om te zien. Dit is ook een van de redenen dat siergrassen zo populair zijn in de tuin. Door de mooie langwerpige bladeren en bloeiende aren wordt borstelveergras ook wel lampenpoetsersgras genoemd. 

Wat is borstelveergras?

Borstelveergras komt van oorsprong uit Australië en Oost-Azië. De lichtbruine, cilindrische aren kunnen tot wel 25 cm groot worden en bloeien van juli tot en met september. Borstelveergras is dus heel sierlijk in de zomer, maar ook in de winter, bijvoorbeeld wanneer de plant bedekt is met sneeuw, is de plant heel decoratief. De Latijnse naam Pennisetum is een samenstelling van penna (= veer) en seta (= varkenshaar) en verwijst naar de bloeiwijzen van de plant.

Verzorging van borstelveergras

Met de volgende simpele tips houdt u borstelveergras mooi en gezond.

  • Standplaats: borstelveergras staat graag op een zonnige plek, maar doet het ook goed in de schaduw.
  • Water geven: zorg ervoor dat de grond waar het borstelveergras in staat niet uitdroogt. Constant te natte wortels vindt de plant echter ook niet fijn.
  • Winter: borstelveergras is goed winterhard, maar kan bij langdurige vorst toch wat bescherming gebruiken. Door in het najaar uitgebloeide aren en blad aan de plant te laten zitten, wordt de plant goed beschermd tegen aanhoudende vorst.
  • Snoeien: Het is verstandig om na de winter (begin maart) de uitgebloeide aren en blad te verwijderen en de plant tot op 20 cm boven de grond terug te knippen. In het voorjaar zal het borstelveergras dan nieuw blad vormen en in de zomer zullen er weer volop nieuwe ‘borstels’ aan de plant komen.

 

In de winkels van Life & Garden vindt u een groot assortiment siergrassen. Lees hier meer over siergrassen.

 

Lampenpoetsersgras_in_betonnen_border
Borstelveergras
Welke stijl
past bij
u?
Logo Life & Garden Typisch Doe de test
Modern Klassiek Landelijk Gezellig huidige stijl: Landelijk Lees meer