Menu
Webshop

Citrusboompjes

Waan je in mediterrane sferen met de vrolijke kleuren, heerlijke geuren en (als het meezit) exotische vruchten van deze boompjes. Deze beauty’s blijven ook nog eens het hele jaar groen, dus ook in de winter kun je ervan genieten!  

 

Soorten Citrusboompjes

Onder Citrusboompjes verstaan we de kuipplanten mandarijn, citroen, limoen, sinaasappel, kumquat en grapefruit. Ze zien er allemaal net even anders uit, maar hebben wel allemaal een stevige stam met daarop een groene kroon. Bovendien krijgen ze allemaal overweldigende bloesems, staan ze graag warm en zonnig en geven ze je terras of balkon een mediterrane look.

Verzorging Citrusboompjes

  • Standplaats: Citrusboompjes staan graag op een lichte, zonnige plek. Van half maart tot oktober kunnen ze buiten staan, maar in oktober kun je ze het best naar binnen halen.
  • Water geven: Citrusboompjes hebben matig water nodig.
  • Grond & voeding: Omdat de boompjes van zure grond houden, kun je potgrond mengen met wat tuinturf. Geef regelmatig wat mest.
  • Vruchten: Om voldoende vruchten te krijgen, kun je de bloemen zelf met duim of penseel bevruchten.
 

Snoeitips

Snoei Citrusboompjes in het voorjaar om ze gezond en groeiend te houden. Na de snoei zal de plant meer scheuten maken, maar zal het wat langer duren voordat hij weer gaat bloeien en vruchten krijgt. Beperk het snoeien om de vorm aan te passen of om wilde scheuten weg te knippen daarom zoveel mogelijk. Knip de zijscheuten van de stam wel weg om zo een mooie stam te behouden.

Voor Citrusboompjes kun je terecht in een van onze Life & Garden winkels, waar we u graag helpen bij het uitkiezen.

Citrusboompjes
Soorten_citrusvruchten
Welke stijl
past bij
u?
Logo Life & Garden Typisch Doe de test
Modern Klassiek Landelijk Gezellig huidige stijl: Landelijk Lees meer