Menu
Webshop

Gentiaan

Gentiaan heeft een prachtige intens blauwe kleur en mooie klokvormige bloemen. Met deze plant in de tuin kan je heerlijk wegdromen over alpenweides, de plek waar Gentiaan van nature groeit. Tegenwoordig is Gentiaan, naast blauw, ook verkrijgbaar in wit en roze en is er zelfs een tweekleurige variant.

Gentiaan – winterharde, rijke bloeier

Gentiaan valt op door zijn compacte groei en rijke doorbloei. De winterharde vaste plant bloeit van juli tot en met oktober en is in de nazomer en herfst een echte blikvanger in de tuin met zijn intens blauwe kleur. De plant is in verschillende blauwtinten verkrijgbaar, van lichtblauw en hemelsblauw tot donkerblauw en paarsblauw. Geen fan van blauw? Er zijn inmiddels ook witte en roze varianten van gentiaan.

Verzorging gentiaan

  • Standplaats: Gentiaan staat graag op een plekje in de volle zon of halfschaduw.
  • Grond: Gentiaan heeft bijzondere eisen voor de grond waar hij in staat. Deze mag namelijk niet te droog zijn, maar moet goed vocht vasthouden. Ook vragen veel soorten om een kalkhoudende en goed doorlatende grond. Als u de plant in een pot zet, kunt u gebruik maken van een mengsel van zand, klei, potgrond en steenslag of vraag in het tuincentrum naar de juiste grond.
  • Water geven: Gentiaan heeft niet veel water nodig, maar zorg er wel voor dat de plant niet uitdroogt.
  • Winter: De Gentiaan zal in de winter bovengronds afsterven, maar ondergronds blijft hij leven. Om de plant gezond te houden, is het belangrijk om hem met rust te laten. Geef in het voorjaar wat plantenmest om de bloei te bevorderen.
 

Wilt u Gentiaan kopen? Kom dan langs in een van onze Life & Garden winkels.

Gentiaan
Gentiaan_is_er_tegenwoordig_ook_in_wit_en_roze
Welke stijl
past bij
u?
Logo Life & Garden Typisch Doe de test
Modern Klassiek Landelijk Gezellig huidige stijl: Landelijk Lees meer