Menu
Webshop

Heesters in uw tuin

Met heesters en struiken wordt hetzelfde bedoeld. Ze onderscheiden zich van bomen doordat ze geen duidelijke stam vormen. Heesters geven een tuin volume en hebben sierwaarde door hun bloemen, bessen of mooie bladeren.

De standplaats van heesters

Met een aantal heesters op een rij maakt u een mooie haag. U kunt kiezen voor verschillende soorten door elkaar of voor één soort. Heesters komen goed tot hun recht op de achterste rij van een border en tegen muren en schuttingen. Ook al zijn het geen snijbloemen, veel van het groen en de bloemen kunnen in boeketten gebruikt worden.

De verzorging van heesters

Heesters worden bemest in het voorjaar. De meeste heesters hebben voldoende aan universele meststoffen. Een enkeling, zoals de hortensia heeft speciale voeding nodig. Bij Life & Garden zijn alle meststoffen aanwezig.

Heesters die schaduw verdragen

Behalve de hortensia zijn er nog meer struiken die het goed doen in de schaduw. De broodboom (Aucuba) is een blad houdende struik die goed schaduw verdraagt. Ook de buxus en de hulst (Ilex) zijn wintergroen en kunnen goed tegen de schaduw. Sorbaria, een bladverliezende heester, heeft witte bloempluimen die een donkere schaduwplek mooi oplichten.

Heesters met een toegift

Veel heesters hebben in de herfst als extraatje prachtig gekleurde bessen of bijzonder getinte bladeren. Callicarpa heeft zelfs opvallende paarse bessen en bij de vuurdoorn (Pyracantha) zijn ze oranje of geel. Veel heesters hebben siervruchten, zoals de sierkwee (Chaenomelis) en de sierappelsoorten (Malus)

Life & Garden biedt een ruim assortiment heesters om uw tuin mee in te richten.

Wintergroene heester
Bladhoudende witte heester
Welke stijl
past bij
u?
Logo Life & Garden Typisch Doe de test
Modern Klassiek Landelijk Gezellig huidige stijl: Landelijk Lees meer