Menu
Webshop

Klimop - Hedera

Hedera (klimop) is de grote groenmaker die je tuin het hele jaar door groen kleurt. Doordat Hedera snel groeit en altijd groen blijft is het de perfecte bekleder voor schuttingen, gaaswanden, prieeltjes en zelfs muren. Ook als bodembedekker doet de Hedera het goed en geeft hij onkruid geen kans meer!

Soorten Hedera

Er zijn veel verschillende soorten Hedera; grootbladige, kleinbladige, bontkleurige en nog veel meer. De bekendste soort is de Hedera hibernica, welke met zijn grote bladeren heel geschikt is als bodembedekking of het bedekken van een afscheiding. Vogels zijn dol op Hedera en nestelen graag tussen de groenblijvende bladeren. Ook trekt de Hedera vlinders aan die tot laat in het jaar nectar uit de bloemen kunnen halen. Hedera staat symbool voor eeuwig leven, omdat de plant altijd groen blijft. Hierdoor is een kleine, decoratieve versie ook erg leuk om als cadeau te geven!

Verzorging Hedera

  • Standplaats: De Hedera gedijt doet het zowel op een schaduwrijke als een lichte plek goed, zolang hij maar niet in de volle zon staat.
  • Water geven: De grond waar de Hedera in staat mag niet uitdrogen, maar ook niet te nat staan. Groeit de plant erg beschut dan is het raadzaam om af en toe te sproeien om spint te voorkomen.
  • Voeding: Geef Hedera eens in de maand wat plantenvoeding, vooral als de Hedera in een bak of pot staat.
  • Snoeien: Snoei de Hedera na grootste groeispurt in het late voorjaar én in het najaar net voor de winter.

Kom langs in een van onze Life & Garden winkels om het assortiment te bekijken en voor persoonlijk advies.

Hederainroestenbak
Hederasmetman
Welke stijl
past bij
u?
Logo Life & Garden Typisch Doe de test
Modern Klassiek Landelijk Gezellig huidige stijl: Landelijk Lees meer